16 Aralık 2025
Altın 5873.287
BIST 11321.38
Dolar 42.7118
Euro 50.2545
Sterlin 57.3522
Ankara 5°C

Dolandırılmaktan Son Anda Kurtuldu

Dolandırılmaktan Son Anda Kurtuldu
Adana'nın Kozan ilçesinde bir kişi, kendisini polis olarak tanıtıp para isteyen şahsın hesabına para yatırmak üzereyken polisin uyarısıyla son anda dolandırılmaktan kurtuldu.

Adana'nın Kozan ilçesinde bir kişi, kendisini polis olarak tanıtıp para isteyen şahsın hesabına para yatırmak üzereyken polisin uyarısıyla son anda dolandırılmaktan kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre 57 yaşındaki Duran Erçin’i arayan bir kişi, şahsi bilgilerinin ve cep telefonu hattının terör örgütü tarafından kullanıldığını ve bu işlemi yalnızca kendilerinin temizleyebileceği, bunun içinde verecekleri hesap numarasına bir miktar para yatırmaları gerektiğini söyledi.

Gelen telefon üzerine işyerinden aldığı bir miktar parayı dolandırıcının vermiş olduğu hesaba yatırmak için bankaya giden Erçin, bankalar civarında bulunan bir trafik polisinden yardım istedi. Erçin’in dolandırılmak istendiğini anlayan trafik polisi, “İyi ki yardım istediniz yoksa sizi dolandıracaklardı.” diyerek bankaya parayı yatırmasına engel oldu.

Dolandırılmaktan son anda kurtulan Duran Erçin; "Bir telefon geldi. SIM kartımın terör örgütü tarafından kullanıldığını ve bunu ancak kendilerinin temizleyebileceğini söylediler. Telefonu savcı da dinliyor onun için sana vereceğimiz hesaba para yatır dediler. Bende şüphelendim bankalar civarında bir trafik polisinden yardım istedim. Sağ olsun o da beni uyardı.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir