1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dolarda gerileme
Dolarda gerileme

Dolarda gerileme

Yeni haftaya yükselişle başlamasının ardından hızlı bir şekilde düşüşe geçen dolar/TL 3,82'yi gördü.

A+A-

Dolar fiyatları Merkez Bankası'nın hamleleriyle düşüşe geçti. Kur bu sabah güne 3.8750 seviyesinden başlarken ilerleyen saatlerde gevşedi. Dolar/TL gün içerisinde en düşük 3.8515 seviyesini gördü. Dolar fiyatları saat 12.20 itibari ile 3.8280 seviyesinden işlem gördü.

Kur bu yıl ilk kez gelişmekte olan para birimlerinden pozitif ayrışıyor.

TL bugün dolar karşısında yaklaşık yüzde 1 değer kazancı ile işlem görürken benzer gelişmekte olan para birimlerinde ise genelde değer kaybı hakim.

TCMB'nin ortalama fonlama maliyetindeki 2 puanlık artışa dikkat çeken bankacılar eleştirilerin devam etmesine karşın TL faizinde dolaylı yoldan da olsa 2 puanlık artışın "ciddi bir faiz artışı" olduğunu belirttiler.

EURO DA GERİLİYOR..

Euro/TL ise 4.1552 seviyesinde güne başladı. Kur en düşük 4.0865 seviyesini görürken saat 12.20 itibari ile 4.0911 seviyesinden işlem gördü.

DOLARDA 3.75 SEVİYESİ GÖRÜLEBİLİR!

İntegral Menkul Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu, "S&P kararı sürpriz gibi görünse de zaten piyasalar üzerinde S&P’nin önemli bir etkisi bulunmuyordu. Fitch kararı ise beklenen bir gelişmeydi ve piyasalarda sürpriz etki yaratması geniş çevreler tarafından beklenmiyordu. Nitekim TL üzerinde ilk açılış olan Asya saatlerinde hemen hemen hiçbir etkisi olmadı" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.