21 Ağustos 2026
Altın 7118.79
BIST 14514.82
Dolar 48.0608
Euro 56.1801
Sterlin 65.3955
Ankara 34°C

Dosabsiad Başkanı Özüm: Devlet Yenişehir Havalanı Konusunda Elini Taşın Altına Soksun

Dosabsiad Başkanı Özüm: Devlet Yenişehir Havalanı Konusunda Elini Taşın Altına Soksun
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhun Özüm, Bursa'nın tek uluslararası havaalanı...
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhun Özüm, Bursa'nın tek uluslararası havaalanı Yenişehir'deki seferlerini iptal etme kararı alan Sunexpress'in Bursa'daki yetkililerinin, havayolu ulaşım planlaması konusunda bir kez daha düşünmeye ittiğini söyledi.

Özüm, özel bir şirketin elini taşın altına sokmasını beklemenin yersiz olduğunu belirterek, devletin konuya el atmasını istedi.

Seferlerin iptal edilmesi konusunda doğal olarak tepkili olduğunu belirten Özüm, ancak kararı veren şirketin de ticaret yaptığını ve kendi çıkarlarını düşünerek hareket etmesinin normal karşılanması gerektiğini dile getirdi.

Asıl tepki gösterilecek konunun 'havaalanı yapılmadan önce hangi koşulların göz önüne alındığı' olması gerektiğini vurgulayan Özüm, "Tabii ki bir işadamı olarak seferlerin iptal edilmesini olumsuz karşılıyorum. Ancak bu havaalanı yapılmadan önce talep yetersizliği olacağının düşünülüp düşünülmediği konusunda da bazı kaygılarım var. İyi fizibilite yapılmadığını düşünüyorum. Eğer öncesinde ciddi bir araştırma yapılmış olsaydı, bugün Yenişehir Havaalanı çok daha işlek ve talep edilen bir konumda olabilirdi." dedi.

Talep yetersizliğinden dolayı uçuş seferlerini iptal eden firmanın da kendine göre haklı olduğunun altını çizen Özüm, ticaret yapan herkesin önce bakacağı ölçünün kar oranları olacağına işaret etti. Özüm, "Devlet bile taşın altına elini koymuyorsa, özel bir kuruluş neden zarar ettiğini bile bile hizmet vermeye devam etsin? Bu konuya yetkili bakanlıklar bir an evvel çözüm getirmelidir. Yoksa Bursa yine karayolu ulaşımına mahkûm edilecek." diye konuştu.

Havaalanının açıldığından itibaren rantabl işletilmediğini belirten Özüm, sırasıyla iptal edilen seferlerin iş dünyasının canını sıktığını söyledi. Havaalanı yatırımı yapılırken; şehre uzaklık ve ulaşılabilirlik konularının araştırıldığına inanmadığını kaydeden Özüm, zamanında iyi planlamanın yapılmadığı uluslararası bir havaalanının gerçekleşen bu son olay ile iyice cazibesini yitirdiğini dile getirdi.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir