Altın 5558.985
BIST 10565.74
Dolar 42.1704
Euro 49.0165
Sterlin 55.5188
Ankara 2°C

Dosb Başkanı Uslu: İşsizlik Değil, İşçisizlik Var

Dosb Başkanı Uslu: İşsizlik Değil, İşçisizlik Var
Denizli Organize Sanayi Bölgesi (DOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Uslu, Türkiye ekonomisinin büyümesine paralel olarak bölgelerinde de fabrikaların kalifiye işçi bulmakta güçlük çektiğini, piyasada “işçisizlik” olduğunu sö.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi (DOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Uslu, Türkiye ekonomisinin büyümesine paralel olarak bölgelerinde de fabrikaların kalifiye işçi bulmakta güçlük çektiğini, piyasada “işçisizlik” olduğunu söyledi. Uslu, Türkiye’nin dünyanın en sağlam ekonomilerinden birisine sahip olduğunu belirterek, “Kişi başına gelirimiz 35-40 bin dolara geldiği zaman Avrupa Birliği'ne girsek de olur girmesek de. Ekonomik göstergelerin oldukça iyi olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Özellikle son bir yıldan beri DOSB'de dinamizm olduğunu belirten Uslu, “Şu anda işler iyi gidiyor. Yeni yatırımlar, üretim artışları, ihracat artışları var. Bir ‘işçisizlik’ var şu anda. Şirketlere gidiyorsun, işçi bulamamaktan yakınıyor. İşçi fiyatları yükseliyor. Firmalar arasında işçi transferleri oluyor. Bu da Denizli’nin geliştiğini gösteriyor.” diye konuştu. Firmalara kalifiye eleman yetiştirilmesi ve teşvik için İş-Kur'la ortaklaşa çeşitli çalışmalar yaptıklarını anlatan Uslu, "75. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine burs desteği veriyoruz. Herkes üniversitede okumak zorunda değil, bizim teknik elemanlara da ihtiyacımız var. Şu anda organizede 27 bin civarında çalışan var, burası yüzde 10 daha personel alır.” şeklinde konuştu.

Abdülkadir Uslu, uluslararası reyting kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin notunu "Yatırım yapılabilir" seviyesine çıkarmasıyla ilgili ise şunları söyledi: “Bankacılık ve finans sektörünün çok sağlam olması, kontrol altında olması bizi çok rahatlatıyor. Fitch'in iyi not vermesi, yabancı sermayenin daha rahat gelmesine vefaizlerin daha da düşmesine sebebiyet veriyor.“ CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir