DP Burdur İl Başkanlığı Kadın Kolları, il binasında yaptığı basın açıklamasıyla Türkiye genelinde başlatılan kampanyanın detaylarını anlattı. Üç-beş kadını süs eşyası gibi vitrinine koyup kadın oylarını alma yaklaşımlarını doğru bulmadığını dile getiren Kadın Kolları Başkanı Ümit Kabaş, "Bunun tam tersine Demokrat Parti, iş yapacak, mecliste, belediyelerde kadınları gerçekten temsil edecek. Onların sorunlarını takip edecek ve çözüm getirecek. DP olarak kadınları siyasete taşımak amacındayız." dedi.
Türkiye'de kadınların yasal olarak seçme ve seçilme hakkına sahip olduğunu, ancak erkeklerle eşit derecede temsil edilemediğini savunan Kabaş, şunları söyledi: "Kadınların seçme seçilme haklarını elde edişlerinin 75. yıl dönümünde dünyada birçok ülkeden çok önce buna sahip olmanın gururunu yaşıyoruz. Ancak TBMM'de 550 milletvekilinin yalnızca 50'si, 2 bin 903 belediye başkanının yalnızca 26'sı kadındır. Yerel meclislerde kadın temsil oranı yüzde 4,5'tur. Yani kadınlar meclislerde yoklar, yerel meclislerde hiç yoklar."
Kabaş, kadınların siyasi karar alma mekanizmalarında temsil edilmesi ve katılmasının demokrasinin en önemli göstergelerinden birisi olduğunu savundu. Kadın erkek eşitliğinin sağlanmasının Türkiye'nin demokratikleşmesi ile doğrudan bağlantılı olduğunu ifade eden Kabaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Eşitsizlik toplumsal yaşamın her alanında varlığını sürdürmektedir. İki cins arasında eşitliği sağlayacak politikalar sadece kadınların değil tüm toplumun yararınadır. Demokrat Parti, cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmak ve kadınların insan haklarından, temel hak ve özgürlüklerden eksiksiz olarak yararlanabilmesi için kaynaklara ve karar alma mekanizmalarına erişim başta olmak üzere, tüm alanlarda reform niteliğinde değişiklikler yapmak için kararlı politikalarını sürdürmektedir." (CİHAN)