16 Aralık 2025
Altın 5884.926
BIST 11377.02
Dolar 42.7092
Euro 50.2365
Sterlin 57.261
Ankara 4°C

Dsp Genel Sekreteri Erçelebi: Her Türlü Darbe Türkiye'yi Geri Götürür!!

Dsp Genel Sekreteri Erçelebi: Her Türlü Darbe Türkiye'yi Geri Götürür!!
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, darbelere karşı olduklarını söyledi. Erçelebi, her darbenin Türkiye'yi biraz daha geri götürdüğünü belirtti.

Hasan Erçelebi, DSP'nin Afyonkarahisar Kongresi'ne katıldı. Kongre öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Erçelebi, darbe yapmaya kalkışanların karşısında DSP'yi bulacağını kaydetti. Erçelebi, her türlü darbenin Türkiye'yi geriye götürdüğünü kadar halkın refah düzeyini de düşüreceğini vurguladı.

Yapılmak istenen anayasa değişikliğinin demokratikleşmeye katkı sağlamayacağını ileri süren Erçelebi, "Şu anda yapılan Anayasa paketi değişikliği Türkiye'nin demokratikleşmesine her hangi bir katkı koymuyor. Bu da aynı 12 Eylül Anayasası gibi bir darbe değişikliğidir. Çünkü Türkiye'nin demokratikleşmesi için önce seçim kanununda, siyasi partiler kanununda değişiklik yapmak gerekir. Bunları yapmak daha kolaydır." dedi.

Erçelebi, Ergenekon iddianamesinde yer alan Mehmet Haberal'ın, tedavi gördüğü süre içinde Bülent Ecevit'i öldürmek istediği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu.

İddia sahiplerini ispata çağıran Erçelebi, "Mehmet Haberal bir hekim olarak gereken görevini yapmıştır. İddiaları kim ortaya atıyorsa bunu da ispat etmek zorundadır. Bu iddiaları atan kişi o zaman merhum Bülent Ecevit'in koruma müdürü idi. Sorarlar insana, 'Sen koruma müdürüydün, gerekli tedbirleri niye almadın?' diye. O nedenle Haberal'ın her hangi bir olumsuz dahli yoktur. Rahmetli Ecevit, Başkent Üniversitesi'nden ayrıldıktan sonra aynı hastanenin doktorları 4 ay daha evde tedaviye devam ettiler. Haberal'ın da dediği gibi rahmetli Ecevit, Başkent Hastanesi'nden çıktıktan sonra 4 yıl daha yaşadı." diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir