20 Ağustos 2026
Altın 6965.14
BIST 14458.98
Dolar 47.9383
Euro 56.0839
Sterlin 65.3664
Ankara 20°C

Dsp İl Başkanı, Referanduma 'evet' Demek İçin 7 Bin 300 Üye İle Birlikte İstifa Etti

Dsp İl Başkanı, Referanduma 'evet' Demek İçin 7 Bin 300 Üye İle Birlikte İstifa Etti
Cuntasız bir Türkiye için referandumda 'evet' diyeceğini açıklayan Demokratik Sol Parti (DSP) Muş İl Başkanı Mehmet Ek, beraberindeki 7 bin 300 üye ile birlikte partisinden istifa etti. Anayasa de

Anayasa değişikliğine destek vermeyen parti yönetiminin tutumu nedeni ile partilerinden istifa ettiklerini belirten Mehmet Ek, "DSP'nin bugünkü kadrosu 21. yüzyıl dünya sürecinin gerisinde kısır, verimsiz, çağdaş çoğulcu demokrasi yapıdan uzak, statükocu anlayışa hizmet etmektedir. Genel merkez yönetimi, kendi tabanına ters düşer hale gelmiştir. Çağdaş demokrasi ve evrensel hukuka 'hayır' diyenler, 12 Eylül anlayışına hizmet edenlerdir." dedi.

1980 yılının 11 Eylül günü her türlü terör eylemine son verecek kudrete sahip olan anlayışın, 12 Eylül'de bilerek ve tasarlayarak askeri darbe yaptığını vurgulayan Ek, bu güçlerin, cumhuriyet ve ulusal değerleri kendi siyasi ikballeri adına kullandığını kaydetti. Ek şöyle devam etti: "Bunlar, bu ülkede barışın ve kardeşliğin sağlanmasını istemeyenlerdir. 7 bin 300 kayıtlı üyelerimizle birlikte topluca aydınlık yarınlar adına, cuntasız, Ergenekonsuz, hukukun üstün olacağı bir Türkiye adına referandum sürecinde 'evet' diyerek katkılarımızı sunacağız. Bu onurlu yürüyüşe destek vermek adına, topluca DSP'den istifa ediyoruz."