1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dsp'li Türker, Olaylardan Başbakan Erdoğan Ve Polisi Sorumlu Tuttu
Dspli Türker, Olaylardan Başbakan Erdoğan Ve Polisi Sorumlu Tuttu

Dsp'li Türker, Olaylardan Başbakan Erdoğan Ve Polisi Sorumlu Tuttu

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Gezi Parkı sonrası yaşanan üzücü hadiselerin başbakan ve polisin tavırları ile provokatörlerin sızmasından kaynaklandığını söyledi.

A+A-

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Gezi Parkı sonrası yaşanan üzücü hadiselerin başbakan ve polisin tavırları ile provokatörlerin sızmasından kaynaklandığını söyledi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek başkan Cafer Esendemir ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Masum Türken, Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve tüm Türkiye’ye yayılan olayların bir özgürleşme hareketi olduğunu ileri sürdü. Konuşmasında Başbakan Erdoğan ve polisin tutunduğu tavra tepki gösteren Türker, eylemlerin polisin biber gazı ve su sıkmasıyla çıktığını iddia etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın hissiyatlarının doğru olduğunu ifade eden Türker, Başbakan Erdoğan’ın tavrının ise bu açıklamaları sıfırladığını vurguladı. Başbakan Erdoğan’ın bütün olanlara, Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Yardımcısı Arınç’ın açıklamalarına rağmen bildiğini okuduğunu anlatan Türker, “Başbakanın duruşunu değiştirmemesi, yurtdışında bile bu konuda yaptığı konuşmalar nedeniyle Türkiye’de tamamen kendisini başbakana adamış, başbakanın duruşuna göre pozisyon alanlar yine baskıyı sürdürüyor. Bu baskı devam ettikçe halkın tepkisi de sürecektir. Polisin eylemleri devam ediyor. Polisin bu konuda şartlandırılmış bir şekilde bu işe itildiğini düşünüyorum. Çünkü polis de hayatından memnun olmasa gerek.” ifadelerini kullandı.

HÜKÜMETİN DERİN DEVLETİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ
Olaylardaki yakıp yıkma hadiselerini tasvip etmenin mümkün olmadığına vurgu yapan Türker, provokatörleri ise hükümetin derin devleti olarak tanımladı. Şuan hükümetin derin devletiyle karşı karşıya olunduğunun altını çizen Türker, “Bu provokatörlerin bir kısmının da özellikle hükümet tarafından konulup konulmadığını bilemiyoruz. Aslında şuan hükümetin derin devletiyle karşı karşıyayız. Yani bu provokatörlerin önemli bir kısmına baktığınız zaman hükümete çalışanlardır. Hangilerinin o provokatörler olup olmadığını bilemiyoruz. Taksim’deki insanlar bir taşın bile sökülmesini engellemeye çalışıyorlar. Ama o işi yapmaya çalışanlar nereden çıktığı belli olmayan ve bizim de büyük olasılıkla bu hükümetin derin adamlarının olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

DSP'li Türker, olaylardan Başbakan Erdoğan ve polisi sorumlu tuttu

DSP'li Türker, olaylardan Başbakan Erdoğan ve polisi sorumlu tuttu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.