Öcalan posterleri açan grup, molotof kokteyli, taş ve havai fişeklerle güvenlik güçlerine saldırdı. Çok sayıda ev ve işyerinin camları kırıldı. Ortalık adeta savaş alanına dönerken, biriken taşlar sebebiyle birçok yol trafiğe kapandı. Polis, göstericileri dağıtmak için biber gazı ve tazyikli su kullandı. Olaylarda 2 polis yaralanırken çok sayıda gösterici gözaltına alındı.
Şehirdeki hareketlilik sabah saatlerinde başladı. DTP Diyarbakır milletvekilleri Selahattin Demirtaş ve Aysel Tuğluk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve bazı DTP'li belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu grup, DTP il binasının önünde toplandı.
Koşuyolu Parkı'na doğru yürüyüşe geçen grubu durduran polis ekipleri, yürüyüşün yasadışı olduğunu belirtti. Polis müdürleriyle milletvekillerinin görüşmesi sonucunda yürüyüş yapmaktan vazgeçen grup, basın açıklaması için DTP binasına yöneldi. Tam bu sırada olaylar patladı. Çoğunluğu çocuk ve gençlerden oluşan bazı kişiler polisi taş yağmuruna tutu. Ardından havai fişeklerle saldırı başladı. Polis, biber gazıyla grubu dağıtmaya çalışırken, göstericiler AK Parti İl Başkanlığı binasına yöneldi. Atılan taşlarla bütün camlar kırılırken, binada nöbet tutan bir polis yaralandı.
Bölgedeki dershanelerde eğitim gören çocuklar da gösterilerden olumsuz etkilendi. SBS'ye hazırlanan ilköğretim öğrencileri, rüzgârın etkisiyle pencereden içeri giren biber gazından etkilenerek dışarı çıktılar. Gözyaşlarına boğulan çocuklar ailelerinden yardım istedi. Dershaneye koşan anne ve babalar, çocuklarını alarak eve götürdü.
Bir gelin arabası da göstericilerle polis arasında kaldı. Şanlıurfa Yolu'nu kullanarak Bingöl'e gitmeye çalışan gelinle damat, bir anda neye uğradığını şaşırdı. Taş yağmuru altında ilerleyen araç, daha sonra gösterilerin yapıldığı alandan uzaklaştı.
(CİHAN)

