18 Şubat 2026
Altın 6860.81
BIST 12433.5
Dolar 43.7332
Euro 51.8302
Sterlin 59.3085
Ankara 11°C

Dünya Bankası: Türkiye % 3.5 büyür

Dünya Bankası: Türkiye % 3.5 büyür
Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Martin Raiser, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3'e yakın büyüyeceğini söyledi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Dünya Bankası işbirliği ile düzenlenen 'Küresel Ekonomik Beklentiler 2015: Mali Hareket Alanı Yaratmak ve Kullanmak' konferansında konuşan Raiser, "Petrolde 30 dolarlık düşüş cari dengeyi yüzde 1.1 puan iyileştirecek" dedi.

Raiser, petroldeki düşüş sebebiyle Türkiye için cari açığın yüzde 4.1'e kadar gerileyebileceğini aktardı. Raiser, "2015 sonu enflasyonun yüzde 6.2, büyümenin yüzde 3.5 olacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu. Öte yandan IMF, Türkiye'nin bu yıl büyüme beklentisini yükseltti ve yüzde 3'ten 3.4'e çıkardı.

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, Merkez Bankalarının ana görevlerinin fiyat istikrarı olduğunu belirtti. Symes, "Yıllardır bu kurumların bağımsızlığının Türkiye ekonomisi için önemini söylüyoruz. Bu konuda TÜSİAD'ın görüşü hiçbir şartta, değişmeyecek" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir