1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Dünya Çevre Günü Renkli Etkinliklerle Kutlandı
Dünya Çevre Günü Renkli Etkinliklerle Kutlandı

Dünya Çevre Günü Renkli Etkinliklerle Kutlandı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

A+A-

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından çevre bilincinin arttırılması ve temiz bir çevre için duyarlılık oluşturulması amacıyla düzenlenen etkinlikler, 'Dünya Çevre Günü Yürüyüşü' ile başladı. Etibank'tan önünden başlayan yürüyüşe; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Temizlik İşleri Müdür Vekili Sedat Sevim, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler, vatandaşlar ve Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli hizmet araçlarıyla birlikte katıldı. Bursa Caddesi ve Kirmasti Köprüsü güzergâhından Heykel Meydanı’na kadar süren renkli yürüyüşte, öğrenciler taşıdıkları pankartlarla 'temiz çevre' mesajı verdi.

Heykel Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından konuşan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, çevre bilincinin toplumsal bir dayanışma ile anlam kazandığını söyledi.

1972 yılından bu yana dünyadaki çevre bilincini oluşturmak ve geliştirmek için düzenlenen bu özel günü güneşin, suyun ve bereketli bir toprağın bulunduğu Mustafakemalpaşa’da kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Kurtulan, "Çevrenin korunması küçük yaşlarda başlayan bir süreçtir. Çocuklarımıza aşılayacağımız bu bilinç, gelecek nesillerin daha temiz bir doğa ile iç içe yaşamalarına olanak sağlayacaktır. Suuçtu Şelalesi, Tümbüldek Kaplıcaları, Kirmasti Çayı ile birlikte eşsiz birçok güzelliğin bulunduğu Mustafakemalpaşa’da çevrenin korunması için yola çıkan herkesin dayanağı kültürümüzdür. Çevre bir eğitim meselesidir. Bunu toplumun bütün katmanlarıyla gerçekleştirmeliyiz. Bütün canlıların hayatını yaşadığı bu tabiat parçası içerisinde daha güzel, daha yaşanılabilir ve paylaştıkça artacak güzellikleri ortaya çıkaracak bir çevre anlayışının gerçekleştirilebilmesi hepimizin görevidir." dedi.

Temizlik İşleri Müdür Vekili Sedat Sevim ise sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunluklarının sebep olduğu çevre sorunlarının ancak toplumsal bir çevre anlayışının oluşmasıyla önlenebileceğini söyleyerek, herkesin bu konuda duyarlı olmasının önemine vurgu yaptı.

Dünya Çevre Günü etkinlikleri daha sonra Adnan Menderes Meydanı’nda öğrencilerin gösterileri ile devam etti. Mustafakemalpaşa Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin renkli gösterilerinin ardından 14 Eylül İlkokulu öğrencilerinin sahnelediği 'Su Hayattır' isimli skeç ayakta alkışlanırken, geri dönüşümlü malzemelerden hazırlanmış defile gösterisi de ilgiyle izlendi.

Etkinlikte son olarak, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlediği afiş ve tasarım yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Ayrıca, yarışmaya katılan eserlerin yer aldığı sergi belediye binasında ziyarete açıldı.
CİHAN

Dünya Çevre Günü renkli etkinliklerle kutlandı

Dünya Çevre Günü renkli etkinliklerle kutlandı

Dünya Çevre Günü renkli etkinliklerle kutlandı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.