19 Aralık 2025
Altın 5959.596
BIST 11335.05
Dolar 42.7883
Euro 50.1911
Sterlin 57.2552
Ankara -3°C

Dünya Ehli Beyt Vakfı Başkanı Altun: "Referandumda 'evet' Diyeceğim!"

Dünya Ehli Beyt Vakfı Başkanı Altun: "Referandumda 'evet' Diyeceğim!"
Dünya Ehli Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, Anayasa değişikliğinin tüm kesimler tarafından desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Dünya Ehli Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, Anayasa değişikliğinin tüm kesimler tarafından desteklenmesi gerektiğini söyledi. Ara rejimlerin vatandaşlara çok sıkıntılar çektirdiğini vurgulayan Altun, "12 Mart'ta iki defa hapse atıldım. 12 Eylül'de birçok yakınım tutuklandı. Bu anayasa değişikliği olduğu kadarıyla desteklenmelidir. Ben 'Evet' oyu vereceğim." dedi.

Referandumla ilgili Cihan Haber Ajansı'nın sorularını cevaplayan Dünya Ehli Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, Anayasa değişikliğinin; bireysel Anayasa Mahkemesi'ne başvuru hakkı, keyfi olarak insanlara yurt dışına çıkış yasağının getirilemeyecek olması, Anayasa Mahkemesi ile HSYK'nın yapısının değiştirilmesi ve 12 Eylül darbecileriyle hesaplaşma gibi önemli değişiklikler içerdiğini belirtti. Altun, "Gönül isterdi ki 12 Eylül Anayasası'nın tümü değişsin. Bu anayasa değişikliği olduğu kadarıyla desteklenmelidir. Ben 'Evet' oyu vereceğim." dedi.

Türkiye'de ara rejimlerin vatandaşlara çok sıkıntı çektirdiğini vurgulayan Altun, "12 Mart döneminde Ehli Beyt Gazetesi çıkartıyordum. Bu dönemde iki defa tutuklandım. Kitaplarım toplatıldı. 12 Eylül'de yakınlarımdan birçok kişi tutuklanıp cezaevine konuldu." şeklinde konuştu.

Referandumun partiler arası bir yarış gibi algılanmasının çok yanlış olduğunu belirten Altun, "Demokratik bir adımın partiler arası bir yarış olarak gösterilmesi hoş değil. Gönül isterdi ki bu muhalefet de Hükümet'e '29 maddeyi değil de 100 maddeyi değiştirelim, tamamını değiştirelim' teklifinde bulunsaydı. Ancak, 'bu Meclis anayasa yapamaz' diye dayattılar. Bu Meclis anayasayı değiştiremeyecek de kim değiştirecek?" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir