Altın 5686.128
BIST 10640.86
Dolar 42.2277
Euro 49.0392
Sterlin 55.5472
Ankara 5°C

Dünyanın En Büyük Gıda Fuarına Türkiye Damga Vurdu

Dünyanın En Büyük Gıda Fuarına Türkiye Damga Vurdu
Türk gıda sektörü, dünyanın en büyük gıda fuarı Paris SIAL’e damgasını vurdu.

Türk gıda sektörü, dünyanın en büyük gıda fuarı Paris SIAL’e damgasını vurdu. Bu yıl 256 Türk firmasının katıldığı fuarda, Türkiye en çok firmayla temsil edilen ülke oldu.

Paris Villepinte fuar alanında gerçekleştirilen SIAL’de Türk standının resmi açılışını Tarım Bakanı Mehdi Eker, Fransız mevkidaşı Stephane Le Foll’le birlikte yaptı. Eker, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “1988 yılında 80 metrekarede 11 Türk firması katılmış, bugün gördüğünüz gibi 10 bin metrekarelik bir alanda 256 Türk firması katılıyor. Türkiye’nin ekonomik büyümesini gösteren bir tablo.” dedi.

İstanbul Ticaret Odası’nın öncülüğünde (İTÖ) fuara katılan Türk firmaların stant sayısı Fransız ve İtalyan firmalarını ilk kez bu sene geride bıraktı. Eker, Le Foll’le birlikte Türk stantlarını gezdikten sonra, İTÖ’nün standında Türk halk oyunları ekibinin gösterisini izledi.

Eker ve Le Foll, gerçekleştirdikleri ikili görüşmede ise iki ülke arasında tarım sektöründeki ilişkilerin geliştirilmesi için karşılıklı adımlar atılmasında mutabık kaldı. Eker’in aralık ayında Paris’e resmi ziyaret düzenleyeceği açıklandı.
CİHAN

Dünyanın en büyük gıda fuarına Türkiye damga vurdu

Dünyanın en büyük gıda fuarına Türkiye damga vurdu

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir