18 Ağustos 2026
Altın 6777.44
BIST 14132.06
Dolar 47.9089
Euro 55.4862
Sterlin 64.9174
Ankara 17°C

Düzce Valisi Şahin: Gelişmiş Bir Ülke Olmak İsteniyorsa, Bu Eğitimle Yapılabilir

Düzce Valisi Şahin: Gelişmiş Bir Ülke Olmak İsteniyorsa, Bu Eğitimle Yapılabilir
Düzce Valisi Vasip Şahin, "İyiliklerin sahibi olduğumuz kadar kötülüklerde de pay sahibi olduğumuzu unutmayalım." dedi.Vali Vasi

Vali Vasip Şahin, Düzce'nin eğitim durumunun Türkiye ortalamasının altında olması üzerine başlattığı çalışmalar sonucu hazırlanan Aile Öğretmenliği Projesi tamamlandı. Proje tanıtımında konuşan Vali Şahin, gelişmiş ülkelerdeki okuma yazma oranlarının haricinde gazete, dergi okuma oranlarının çok yüksek olduğunu, az gelişmiş ülkelerde ise bu oranın düşük olduğunu söyledi.

Vali Şahin, teknoloji'de, ekonomide, sosyal ve kültürel anlamda gelişmiş bir ülke haline gelmek isteniyorsa bunun eğitimle yapılabileceğini belirtti. Düzce gerçeğinde bulundukları noktanın iyi olmadığını, iç acıcı olmadığına işaret eden Vali Şahin, Türkiye ortalamasının altında olduklarını söyledi. Vali Şahin, şöyle dedi:

"Eksikliklerimizi tamamlamamız için gayret göstermeliyiz. Okullaşma açısından Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Öğretmen niteliği ve niceliği açısından ve öğretmen eksikliğinden yana bir sıkıntımız yok. Son atamalarla birlikte 170 öğretmen daha aramıza katılacak. Kaliteli ve işini seven öğretmenlerimiz var. Öğrencilerimizin zeka düzeyi Türkiye ortalamasının üzerinde, o zaman arkadaşlar ortada bir sorun var. Öğretmen istikrarlı, okullaşma iyi, öğrenci zekası iyi, velinin ekonomik olarak durumu iyi, "Neden Helva yapamıyoruz?" Neden durumumuz iyi değil? Biz bir koordinasyon kuramamışız. Öğretmenin veliden beklentisi var, velinin haberi yok. Velinin öğretmenden ve okuldan beklentisi var, öğretmenin ve okul idaresinin haberi yok. Bunun çaresi olarak da bu koordinasyonu kuralım dedik. Veliyi dahil edelim, öğretmen ve öğrenci zaten beraberler. Okullardaki toplantılarda genellikle öğrencilerin notlarıyla ilgili konuşma yapılıyor, bu durum da çoğu zaman velinin rencide olmasına neden oluyor. Çünkü hiçbir veli başka bir velinin yanında çocuğunun durumunun konuşulmasını istemez. Veliye giderek çay sohbetinde okulun ve öğretmenlerin durumunu, sıkıntıları anlatırsanız, siz eğer velinin ayağına giderseniz bir kaybınız olmaz, aksine çok daha fazla değeriniz artar. Evinde bir bardak çay içen öğretmenine, öğrenci, sınıfta çok daha fazla saygılı olur. Eğitim hepimizin sorunu. İyiliklerin sahibi olduğumuz kadar, kötülüklerde de pay sahibi olduğumuzu unutmayalım."

Düzce Valisi Vasip Şahin'in konuşmasının ardından Aile Öğretmenliği Projesi'nin tanıtımı gerçekleştirildi. Toplantıya, Düzce Valisi Vasip Şahin, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, ilçe kaymakamları katıldı.