06 Kasım 2026
Altın 6579.7
BIST 11327.15
Dolar 50.1522
Euro 56.0705
Sterlin 66.8688
Ankara 10°C

Düzenlenen Bisiklet Turları İle Bursa'da Bisiklet Kullanımı Yaygınlaştırılıyor

Düzenlenen Bisiklet Turları İle Bursa'da Bisiklet Kullanımı Yaygınlaştırılıyor
Bursa'da 'Toplumları Geliştirelim, Kıtaları Birleştirelim' teması ile düzenlenen 'Tophane'den Mudanya'ya Bisiklet Turu' ile kent içi ulaşımda bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması hedefleniyor. Bu yıl 2'i

Bu yıl 2'incisi düzenlenecek etkinlik geçtiğimiz günlerde Hollanda'da trafik kazasında hayatını kaybeden Nuray ve Hakan Özdündar çiftinin anısına tertip edildi. Tophane Rotary Kulübü tarafından düzenlenen ''Tophane'den Mudanya'ya Bisiklet Turu'', bu yıl ''Toplumları geliştirelim, kıtaları birleştirelim'' temasıyla gerçekleştirildi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, turun başladığı Tophane Surları önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyonun ikincisinin düzenlendiğini belirterek, program ile çevreci bisikletin en iyi ulaşım aracı olduğunun gösterilmesinin amaçlandıklarını kaydetti. Başkan Bozbey, ''Dünya, doğa giderek bozuluyor. Çözüm, çevreye saygı göstermek, korumak, kirletmemek için sorumluluk yüklenmededir. Çevreyi kaybedersek, yaşam da olmayacaktır. Bu bilinci anaokulu ve ilköğretimden başlayarak çocuklara aşılamalıyız.'' dedi.

Tophane Rotary Kulübü Başkanı Veda Girgin Eroğlu da bu yıl 2'incisi düzenlenen etkinlik ile Hollanda'da trafik kazasında hayatını kaybeden Nuray ve Hakan Özdündar çiftinin de anısının yaşatıldığını belirterek, ''Toplumları geliştirelim, kıtaları birleştirelim'' temasıyla gerçekleştirilen tura bu yıl 200'ün üzerinde sporcunun katıldığını ifade etti. Eroğlu, bisiklet sporunun yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Eroğlu ve Bozbey, Fransa'dan Yeni Zelanda'ya bisiklet turuna çıkan ve bu organizasyona katılan Julien ve Maruion isimli 2 yabancı sporcuyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından ''Tophane'den Mudanya'ya Bisiklet Turu''nun startı verildi. ''Tophane'den Mudanya'ya Bisiklet Turu'' Tophane Surları'nda başlayıp, Göynüklü Tepe'de su molası verildikten sonra, Mudanya Mütareke binasında sona erecek.