10 Ağustos 2026
Altın 6655.24
BIST 13814.37
Dolar 47.7064
Euro 55.1642
Sterlin 64.2825
Ankara 32°C

E-posta Şifresini Kırıp 4 Bin Lira Dolandırdılar

E-posta Şifresini Kırıp 4 Bin Lira Dolandırdılar
İzmir'de bir kadına ait e-posta adresinin şifresini kırıp sohbet programına giren ve erkek arkadaşıyla yazışıp 4 bin lira havale yapmasını sağlayarak dolandıran iki kişi tutuklandı.

İzmir'de bir kadına ait e-posta adresinin şifresini kırıp sohbet programına giren ve erkek arkadaşıyla yazışıp 4 bin lira havale yapmasını sağlayarak dolandıran 2 kişi tutuklandı.

Ankara’da yaşayan S.Y. (41), internette tanıştığı S.S. adlı kadınla bir süredir sohbet ediyordu. S.Y., internette yazıştığı S.S.'nin paraya ihtiyacı olduğunu ifade etmesi üzerine, bildirdiği İzmir'deki bir banka şubesindeki hesaba 4 bin lira havale yaptı. S.Y., daha sonra S.S. adlı arkadaşına telefon ederek, parayı alıp almadığını sordu. S.S.’nin durumdan haberi olmadığını, para talep etmediğini söylemesi üzerine dolandırıldığını anlayan S.Y., durumu hemen polise bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, paranın gönderildiği banka hesabının sahibi M.N.Y.’yi (34) gözaltına aldı.

M.N.Y., polise verdiği ifadede, bir arkadaşı aracılığıyla tanıştığı R.Y. (23) ve M.A. (23) adlı kişilerin bir yakınlarının para göndereceğini söylediğini, bunun üzerine kendisine ait banka hesabı numarasını verdiğini söyledi. Bunun üzerine R.Y. ve M.A. da gözaltına alındı. Sorgulanmalarının ardından, MSN şifresini kırmak suretiyle dolandırıcılık iddiasıyla adliyeye sevk edilen zanlılardan R.Y. ve M.A. tutuklanırken banka hesabının sahibi M.N.Y. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir