17 Aralık 2025
Altın 5931.291
BIST 11348.83
Dolar 42.6943
Euro 50.1381
Sterlin 57.2445
Ankara -1°C

Eczacılar, Başbakan Erdoğan'ın 'Marketlerden İlaç Satışına İzin Vereceğiz' Açıklamasına Tepkili

Eczacılar, Başbakan Erdoğan'ın 'Marketlerden İlaç Satışına İzin Vereceğiz' Açıklamasına Tepkili
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'marketlerden ilaç satışına izin vereceğiz' açıklaması eczacıların ve vatandaşların tepkisini çekti.

İlaçların markette satılması halinde büyük sıkıntıların yaşanacağını belirten Tuncelili vatandaşlar ve eczacılar, market ilaç satılması kararını doğru bulmadıklarını söyledi.

İlaçların markette satılma uygulamasını doğru bulmadıklarını ve vatandaşların bu konuda güven sorunu yaşadıklarını dile getiren eczacılardan Hatice Kaplan, "Eczacı olarak büyük bir tepkiyle karşılıyoruz. Bu uygulama dünyada sadece Amerika'da uygulanmış ve başarısızlıkla sonuçlandığı için vazgeçilmiş. Hükümet, sözde ilaçta tasarruftan bahsederken bu uygulamayla israfa neden olacaktır. İnsanlar ilaçlarını eczaneden almak istiyorlar, marketten çok güvenerek alacaklarını düşünmüyorum. Bu uygulamayı saçma buluyorum." dedi.

İlaçların eczane yerine marketlerde satılma uygulamasının hayata geçirilmesinin olumsuz sonuçlar doğuracağını ifade eden eczaneci İbrahim Mansur ise, "Kabul edilebilir bir durum değildir. Bu durum kesinlikle yanlıştır. Buna karşı, eczacılar olarak mücadelemizi vereceğiz." şeklinde konuştu.

Marketlerde ilaç satılma uygulamasının hayata geçirilmesi halinde hastaların çeşitli tehlikelerle karşı karşıya kalabilecekleri kaygısı yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar ise bu uygulamanın sağlıksız sonuçlar doğuracağını belirtti.

Konu ile ilgili görüş bildiren vatandaşlardan Dilber Erdoğan, "Bu kararı çok doğru ve yerinde bir karar olarak görmüyorum. Çünkü ilaç önemli bir şey, uzman kişilerin vermesi gerekir. Sağlık önemli bir konudur. Bu uygulamayı doğru bulmuyorum." dedi.

İlaçların markette satılma kararının hayat geçirilmesi halinde birçok vatandaşın mağdur olacağını dile getiren Doğan Yılmaz da, "İlaçların markette satılmasını doğru bulmuyorum, vatandaş bu durumda zarar görür. Vatandaşa yanlış ilaç verilir, pahalı ilaç verilir. İlaçların bilinçli bir insan tarafından verilmesi gerekir." diyerek tepkisini gösterdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir