Meriç'teki su taşkını, nehir kenarında bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına ait tesisler yanında İl Çevre ve Orman Müdürlüğü hizmet binasını da olumsuz etkiledi. Edirne Karaağaç yolu üzerinde bulunan müdürlük binası sular arasında kaldı. Bahçesi tamamen nehir suyu ile kaplanan Çevre ve Orman Müdürlüğü iki gün hizmet veremedi.
Su seviyesinin düşmesiyle birlikte Meriç ve Tunca köprüleri ile Karaağaç yolunun ulaşıma açılması nedeniyle müdürlük personeli işbaşı yaptı. Bahçesi tamamen suyla kaplanan hizmet binasında personel, araçlarla ancak gidebiliyordu.
Ulaşım için İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin getirdiği kalaslar suyun içine düşendi. Müdürlüğün merdivenine kadar döşenen kalaslardan seyyar bir köprü oluşturularak vatandaşın gelmesine imkan sağlandı. Edirne İl Çevre Müdürü Abdullah Bülbül, personelin ve vatandaşın rahat geçebilmesi için böyle bir çözüm bulduklarını söyledi.
(CİHAN)

