19 Ağustos 2026
Altın 6905.2
BIST 14458.98
Dolar 47.9224
Euro 55.9835
Sterlin 64.999
Ankara 29°C

Edirne Valisi Gökhan Sözer Oyunu Alper Yazoğlu İlköğretim Okulu'nda Kullandı

Edirne Valisi Gökhan Sözer Oyunu Alper Yazoğlu İlköğretim Okulu'nda Kullandı
Edirne Valisi Gökhan Sözer anayasa değişikliği paketi referandumu kapsamında onu merkez Alper Yazoğlu İlköğretim Okulu'nda kullandı.Eşi Sema, k

Eşi Sema, kızları Özgehan ve Aybüke Sözer'le birlikte saat 14:00'te okula gelen Vali Sözer oyunu 1075 numaralı sandıkta oy kullandı.

Oyunu kullandıktan sonra bir açıklama yapan Sözer, uzun süren bir referandum sürecinin ardından vatandaşların bugün oylarını kullandığını belirterek, "Hangi sonuç çıkarsa çıksın ülkemiz ve demokrasimiz için hayırlı olmasını, iyiliklere, güzelliklere yol açmasını diliyorum." dedi. Referandumun, demokrasinin en önemli aygıtlarından biri olduğunu kaydeden Vali, "Vatandaş, anayasal tercihini yapma imkanı ve fırsatını buluyor. Hangi sonuç çıkarsa çıksın ülkemiz ve demokrasimiz için hayırlı olmasını, iyiliklere, güzelliklere yol açmasını diliyorum. Katılım oranlarını bilmiyorum. Ancak, katılımın yüksek olması, demokratik bilinçlenme, vatandaşın kendi sorumluluğuna sahip çıkma acısından bilincinin yükseldiğini gösterir ki, bu da memnuniyet vericidir. Edirne, bilinci gelişmiş, kendi haklarına, özgürlüklerine sahip çıkan bir kent. O nedenle, büyük bir sorumluluk içerisinde oyunu ve tercihini kullanıyor." açıklamasını yaptı.