Sürmene Kaymakamlığı'nın eğitimle ilgili çalışmalarını gerek basın gerekse ilçe taşkilatlarının bilgilendirmesiyle takip ettiklerini belirten Balta, eğitime destek veren herkesin yanlarında olacaklarını söyledi. 'Mükemmel Sınıflar' projesinin tek kelimeyle 'mükemmel' olduğunu belirten Balta, tamamlanan 102 ilköğretim sınıfının hem öğrenci hem de öğretmenlerin motivasyonuna katkı sağlayacağını ifade etti.
Yöneticinin, önce kendi odasından başlaması gerektiğini dile getiren Balta "Görüyorum ki bu bilinçle hareket edilip zor bir göreve talip olunmuş, proje beklediğimden çok daha büyük ve çaplı. Biz bu haberi genel merkezimizle paylaşıp habere aylık çıkan dergimizde yer vermeyi düşünüyoruz. Size ve projede emeği geçen bütün mesai arkadaşlarınıza eğitime yaptığınız katkıdan ötürü teşekkür ederim." dedi.
Eğitim Bir-Sen Sürmene İlçe Başkanı Şevki Yılmaz ise ilköğretim okul müdürü olarak kendi okullarında da bütün sınıflar'ın 'mükemmel' hale dönüştürüldüğünü ifade etti. Çalışmaların bizzat içinde olduğunu belirten Yılmaz, "Bu proje artık bütün Trabzon ve Türkiye'de örnek alınmaya başlanmıştır, projenin mimarı olan kaymakamımıza teşekkür ederim." ifadesini kullandı.
Gecekonduda yaşayanla sarayda yaşayanın aynı şeyleri düşünmeyip aynı psikolojiyle yetişemeyeceğini savunan Kaymakam Dr. Özarslan ise amaçlarının ilçede bu eğitim farkını ortadan kaldırmak olduğunu söyledi. Merkezdeki bir öğrenci nasıl eğitim alıyorsa, köydeki çiftçi Mehmet'in oğlunun da aynı eğitimi alması gerektiğini savunan Özarslan, "Proje kapsamında harcanan parayla 3 okul yapılabilirdi. Fakat mevcut okullardaki sınıfları düzenlemek daha akılcı, bizde bu yöntemi benimsedik." şeklinde konuştu. Eğitimde ilçe olarak önemli aşamalar kaydettiklerini anlatan Özarslan, "Yapılan çalışmaların sivil toplum örgütleri tarafından takdir edilmesi mutluluk verici." diye sözlerini tamamladı.