17 Aralık 2025
Altın 5938.934
BIST 11286.81
Dolar 42.7227
Euro 50.2422
Sterlin 57.2611
Ankara 6°C

Eğitim-bir-sen Üyeleri Başarörtünün Serbest Bırakılmasını İstedi

Eğitim-bir-sen Üyeleri Başarörtünün Serbest Bırakılmasını İstedi
Mersin'in Gülnar İlçesi'nde eylem yapan Eğitim-Bir Sen üyeleri, kamu çalışanlarına başörtüsünün serbest bırakılmasını istedi.

Mersin'in Gülnar İlçesi'nde eylem yapan Eğitim-Bir Sen üyeleri, kamu çalışanlarına başörtüsünün serbest bırakılmasını istedi.

Hükümet Konağı önünde toplanan gurup adına açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Gülnar İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Çetin, şiddet gören kadını koruyan devletin, kadının başını kapatarak TBMM'ye gelmesini, kamu hizmetinde görev almasını yasaklayarak bizzat kendisinin şiddet uyguladığını iddia etti.

Bugüne kadar iktidar sahiplerinin başörtülü kadınları kabulleniş biçimi hep özürlü olduğunu anlatan Çetin şunları kaydetti: "Kamuda, her alanda ve konumda, tüm mesleklerde, hiç bir istisna ileri sürülmeksizin başörtülü çalışma hakkımızı istiyoruz. Akademide, yargıda, eğitimde, sağlıkta, sporda ve siyasette başörtülü- başı açık ayrımı yapılmaksızın, herkesin eşit vatandaşlık hakkını kullanmasını istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı yeni yayımladığı öğrencilerin kılık kıyafet yönetmeliğinde başörtüsünü sadece imam hatiplerle ve Kur'an-ı Kerim dersi ile sınırlamıştır. Biz yasaklar kalksın derken yasağı meşrulaştıran bu yaklaşımı da asla kabul etmiyoruz. Bakanlık bu defoyu tez elden ortadan kaldırmalı, ders merkezli hak kullanımı ayıbından bir an önce kurtulmalıdır."

Açıklamaların ardından grup sessizce dağıldı.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir