1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Eğitim Sen'den 'Allah Islah Etsin' Başlığıyla Yayınlanan Habere Yalanlama
Eğitim Senden Allah Islah Etsin Başlığıyla Yayınlanan Habere Yalanlama

Eğitim Sen'den 'Allah Islah Etsin' Başlığıyla Yayınlanan Habere Yalanlama

Mardin’in Midyat ilçesinde lise öğrencisi B.T.A.’nın karnesine yazılan ‘ Allah ıslah etsin’ başlığıyla basında yer alan haberin gerçekleri yansıtmadığı ortaya çıktı.

A+A-

Mardin’in Midyat ilçesinde lise öğrencisi B.T.A.’nın karnesine yazılan ‘ Allah ıslah etsin’ başlığıyla basında yer alan haberin gerçekleri yansıtmadığı ortaya çıktı. Basında, gerçeği yansıtmayan beyanlarla ilgili çıkan haberlere eğitim sendikalarından tepki geldi.

    Bir haber ajansında yer alan ‘Allah ıslah etsin’ başlığıyla yayınlanan haber, Midyat Eğitim Bir- Sen ve Özgür Eğitim- Sen Midyat Temsilciliği tarafından çok sayıda öğretmenin katıldığı basın açıklamasıyla yalanlandı.

    Midyat Anadolu Lisesi önünde düzenlenen basın açıklamasını Eğitim Bir-Sen Midyat Temsilcisi Abdulkadir Altay okudu. Altay açıklamasında, haberdeki birçok beyanın gerçeği yansıtmadığını vurgularken, ilgili makamlar gerek duyduğu takdirde belgeleri ibraz etmeye hazır olduklarını belirtildi.

    Eğitim Bir-Sen Midyat Temsilcisi Altay, “İlçemiz Midyat Anadolu Lisesi öğrencisi B.T.A.’nın karnesine yazılan ‘Allah ıslah etsin.’ başlığıyla basında yer alan birçok beyanın doğru olmadığını açıklamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Öncelikle ‘Allah ıslah etsin.’ ifadesinin bir tahkir, bir aşağılama değil, bir dua bir temenni olduğunu belirtelim. Öğrenci velisi basına verdiği demeçte öğretmenler için ‘Allah onları ıslah etsin.’ demiştir. Biz bundan rahatsız olmadığımız gibi bu duaya ‘Amin’ diyoruz. Öğrenci velisi, ‘Bir gün olsun ne öğrenci velisi olarak bana, ne de hiç kimseyle hiçbir iletişim kurulmamıştır.’ iddiasında bulunmuştur. Okul idaresi, öğretmenler ve okul rehberlik servisi olarak, defalarca öğrenci velisi olan ağabey ve ablalarıyla görüşülmüş, görüşmeler onların iştirakiyle tutanak altına alınmıştır. Öğrenci velisiyle, sınıf rehber öğretmenince görüşmeler yapılmış, devamsızlık mektupları yollanmış nihayetinde 1. Dönem karnesinde durum ortaya konmuştur. Yetkili makamların talep etmesi durumunda bu belgeler ibraz edilebilir.” dedi.

    Üniversiteye en fazla öğrenci yerleştiren okul ve sosyal etkinliklerle ismini duyuran okulun Midyat Anadolu Lisesi olduğunu kaydeden Altay, bu insafsız ithamların kendilerinde büyük üzüntü meydana getirdiğini aktardı. Altay “Öğrenci velisi, kardeşi için ‘Başarılı bir öğrenciyken okuldan nefret eden bir öğrenci haline el birliğiyle getirdiler.’ Ayrıca öğrenci velisi ‘Önümüzde yükseltme sınavları var. Yine aynı öğretmenler girecek. Allah’ın ıslahına bırakan öğretmen bütünleme sınavında da aynı şeyin çıkacağını düşünüyorum.’ diyerek, okulun tüm öğretmenlerini taraflı olmakla ve peşin hüküm vermekle itham etmiştir. Oysaki öğretmenler her ne olursa olsun hiçbir öğrenci için ayırım yapmayan adil, tarafsız ve erdemli insanlardır. Öğretmenler gelecek nesilleri yetiştirmek için fedakârca çalışan gönül erleridir. Öğrenci veya bir başkasının düşmanı değildir.” şeklinde konuştu.

    Bir tepki de okul aile birliği başkanı Aydın Gümüş’ten geldi. Gümüş, okullarının öğretmen ve idarecilerine övgülerde bulunarak, çıkan haberlere tepki gösterdi.

    Eğitimciler yapılan basın açıklamasından ardından dağıldı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.