12 Ağustos 2026
Altın 6708.21
BIST 13704.52
Dolar 47.7467
Euro 55.0573
Sterlin 64.3175
Ankara 23°C

'Eğitimde Değerler Eğitimi' Projesi Başladı

'Eğitimde Değerler Eğitimi' Projesi Başladı
Samsunİl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği 'Eğitimde Değerler Eğitimi' projesiyle milli ve manevi değerlere bağlı öğrenciler yetiştirilecek....

Samsunİl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği 'Eğitimde Değerler Eğitimi' projesiyle milli ve manevi değerlere bağlı öğrenciler yetiştirilecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Koç, yaptığı yazılı açıklamada, 2011–2012 eğitim- öğretim yılında il genelinde tüm ilköğretim okullarında uygulanacak proje için her sınıf bazında sekiz değer belirlendiğini ve bu değerlerin sınıf seviyesine uygun hikâye, şiir, etkinlikler düzenlendiğini hatırlattı.

Koç, söz konusu çalışmalarda nasihat ve kuru bir dille değil, sınıf içi etkinlikler, hikâye, masal, şiir ve pano uygulamalarıyla gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

EĞİTİMDE DEĞERLER EĞİTİMİ

Hülya Koç, Milli Eğitim Bakanlığı'nın genel ve özel amaçlarında, Talim Terbiye Kurulu'nun ilgili kararlarında Milli Eğitim'in amaçları çerçevesinde değerler eğitimine özel bir önem atfedildiğine vurgu yaptı.

Yapılan değerlendirmeler ışığında Samsunİl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce değerler eğitiminin bir proje çerçevesinde okullarda uygulamalı olarak verilmesinin planlandığını kaydeden Koç, "Değişen ve gelişen dünyada kültürel kodlarımızı korumak; milli, ahlâki, manevi değerlerimizi gelecek kuşaklara da aktarmamızın gerekliliği ve toplumda yaşanan şiddet olaylarındaki artış değerler eğitiminin önemini arttırmaktadır." dedi.

Koç, şöyle devam etti: "Son zamanlarda üzerinde oldukça vurgu yapılan değerler eğitimi sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde daha da önemli bir hale gelmiştir. Samsunİl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2010–2011 eğitim öğretim yılında çalışmalarına başladığı “Eğitimde Değerler Eğitimi” adlı proje ile çocuklarımızın bizi biz yapan değerlere ve milli kimliğimize bağlı olarak yetişmeleri, bu değerleri benimseyerek davranışa dönüştürmeleri konusunda yardımcı olmak hedeflenmiştir. Bu değerler aynı zamanda insanlığın evrensel değerleridir."

Geçen yılın 2. döneminde pilot okulların 4. ve 5. sınıflarında adalet, özgüven ve yardımseverlik değerlerinin işlendiğini aktaran Koç, "Bu okullarımızdan alınan değerlendirme sonuçlarına göre projenin 2011–2012 eğitim öğretim yılında tüm ilköğretim okullarımızda uygulanmasına karar verilmiştir. Öğrencilerimiz ilköğretim birinci kademede sevgi, saygı, tutumluluk, sorumluluk, sabır, yardımlaşma ve işbirliği, dürüstlük, nezaket ve iletişim, özgüven, dostluk, adalet, paylaşım, doğruluk, çalışkanlık, merhamet, özdenetim, duyarlı olma, tevazu, liderlik olarak belirlenen toplam19 değeri göreceklerdir. Her değer dört hafta sürecek şekilde ve haftada bir saatlik etkinlikler olarak hazırlanmıştır. 1. hafta hikâye ve şiir, 2. hafta çizgi film veya müzik, 3. hafta sınıf içi etkinlik ve 4. hafta da pano hazırlamaya yönelik etkinlikler bulunmaktadır." açıklamasını yaptı.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir