1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ek Ders Ücretleriyle Öğrencilerine Çeşme Yapan Öğretmene Ödül
Ek Ders Ücretleriyle Öğrencilerine Çeşme Yapan Öğretmene Ödül

Ek Ders Ücretleriyle Öğrencilerine Çeşme Yapan Öğretmene Ödül

Diyarbakır’da ek ders ücretlerini biriktirerek görev yaptığı okulun bahçesine çeşme yapan sosyal bilgiler öğretmeni Yahya Kamçı, Milli Eğitim tarafından ödüllendirildi.

A+A-

Diyarbakır’da ek ders ücretlerini biriktirerek görev yaptığı okulun bahçesine çeşme yapan sosyal bilgiler öğretmeni Yahya Kamçı, Milli Eğitim tarafından ödüllendirildi. Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurahman Sevgili, Kamçı’ya teşekkür plaketini verirken, “Bu devirde Yahya Kamçı gibi öğretmenlere ihtiyaç var.” dedi.

    Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Kaybolmuş Değerler' projesi öğretmen Yahya Kamçı'nın örnek davranışıyla kalıcı hale gelmişti. İlçede pilot seçilen okulda işlenen 'saygı' konusundan ilham alan Kamçı, çeşme yaparak duyarlılığın oluşmasını sağladı.

    Hafta sonları bir işçi gibi çalışan Kamçı, çeşmeye 'saygı' adını verdi. Çocuklarla birlikte ilk suyu içtiklerinde büyük mutluluk duyduğunu belirten Kamçı, "Gelecekte daha güzel günler yaşamak istiyorsak çocukların elini tutmalıyız. Onlar için yaşarsak geleceğimiz aydınlık olur. Her şeyi başkalarından beklemeyip karınca kararınca adım atmak lazım." dedi.

    Bağlar İMKB Karacadağ Ortaokulu'nda görev yapan Kamçı, biriktirdiği 5 - 6 aylık ek ders ücretiyle inşaat malzemelerini alarak işe başladı. Hafta sonlarını çeşme inşaatında çalışarak geçiren Kamçı, geçtiğimiz ay tamamladığı çeşmenin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurahman Sevgili bugün makamında Kamçı’yı ödüllendirdi.

    Kamçı ile birlikte engelli öğrencilere ders veren öğretmenlere de teşekkür belgesi veren Sevgili, “Bu devirde Yahya Kamçı hoca gibi öğretmenlere ihtiyaç var, keşke bütün öğretmenlerimiz onun gibi duyarlı ve eğitim gönüllüsü olup karşılık beklemeden çocuklar için bir şeyler yapsalardı” dedi. Bu yıl eğitim döneminde 'saygı' konusunu işlediklerini anlatan Sevgili, önümüzdeki eğitim döneminde ise kaybolmuş değerlerden başka bir konu seçeceklerini dile getirdi. Sevgili, “Çeşmeyi yapan Yahya Kamçı'yı hep hayırlı işlerde görüyoruz. İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olan kişidir bunu biliyoruz. Yahya Bey gibi kardeşimizin sayısı artarsa dünya daha güzel olacak. İyi insanların sayısını artırmak, yanlış yapanları kırmadan incitmeden yanlışlıklarına dur demeliyiz.” şeklinde konuştu.

    KAMÇI: İNSANLIĞA SAYGI GÖSTERİLMESİ İÇİN BU İSİM ÇOK ÖNEMLİ

    Öğretmen Yahya Kamçı ise kendisini eğitime adadığını belirterek, sadece üzerine düşen sorumluluk gereği hareket ettiğini söyledi. Okul Müdürü Ahmet Yakşi'nin önceki görev yerinde başlattığı 'saygı' ve 'sevgi' gibi konuların işlendiği proje kapsamında okullarında 'saygı' konusunu işlediklerini anlatan Kamçı, amaçlarının toplumda bu tür değerlerin yeniden hak ettiği seviyeye gelmesini sağlamak olduğunu dile getirdi. Öğrencilik döneminde inşaatlarda çalıştığı için çeşmeyi yapmaya karar verdiğini anlatan Kamçı, malzemeleri biriktirdiği ek ders ücretleriyle aldığını belirtti.

    Türkiye'de gençlerin ölmemesi için devam eden bir sürecin olduğunu anlatan Kamçı, bu sürece ve insanlığa saygı gösterilmesi için böyle bir ismin çok uygun olduğunu söyledi. Kamçı, "İnsanlığa, halklara, dillere, dinlere ve tüm kültürlere saygı gösterilmesi gerektiğini amaçladık. İnsanlığın temeli saygıdan geçiyor. Toplum olarak bugün her zamankinden daha çok buna ihtiyacımız var." dedi. CİHAN

Ek ders ücretleriyle öğrencilerine çeşme yapan öğretmene ödül

Ek ders ücretleriyle öğrencilerine çeşme yapan öğretmene ödül

Ek ders ücretleriyle öğrencilerine çeşme yapan öğretmene ödül

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.