Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Derneği çatısı altında faaliyet gösteren bağımsız araştırma merkezi (EKOPOLİTİK) ve İnsan Hakları Derneği'nin işbirliği ile organize edilen iftar yemeği farklı dillerden ve farklı fikirlerden aydınları, parti temsilcilerini, toplumun bütün kesimlerini bir araya getirdi.
Bir otelde verilen iftar yemeğine Hakkari Valisi Muammer Türker, Vali Yardımcılar Davut Sinanoğlu, Edip Çakıcı, Önder Bozkurt, Hakkari Üniversite Rektörü Prof.Dr. İbrahim Belenli, EKOPOLİTİK Genel Koordinatörü Tarık Çelenk, Türkiye İslam Birliği Avrupa Başkanı ve ülkücü Musa Serdar Çelebi, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut, BDP İl Başkanı Orhan Koparan, İmam İzzet Yalçın, EKOPOLİT üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, BDP il yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İftardan sonra kısa bir konuşma yapan Vali Muammer Türker şunları söyledi; “Bu ülkede bir sorun var, özellikle bu sorun bu memleketin bir köşesinde çözüm bekliyor. Sorunun çözümü için de mutlaka toplumun her kesiminden insanların söyleyeceği bir söz vardır. Fakat burada kan aktığı müddetçe, şiddet olduğu sürece de çözümü konuşmak zorlaşıyor. Kan aktığı yerde bu konuda söz söyleyecek insanlar da sözünü söyleyemiyor. Bu tür ortam yumuşatacak kişiler ise sivil toplum örgütleridir. Onlara büyük rol düşmektedir. Bu şiddetin durması için, kanın durması gerekir. Daha birkaç gün içinde yine yoldan geçen askeri konvoya bir saldırıda bulunuldu, 8 askerimiz, 1 köy korucusu şehit edildi. Yine birkaç gün içinde kiralık ev arayan bir polisimize kurşun sıkıldı. Temmuz ayında Yüksekova'da sabah işe giden iki gencecik uzman çavuşlarımız arkadan vurularak şehit edildi. Bu tür olayların yaşanmaması için sivil toplum örgütlerine büyük görevler düşmekte. Böyle bir zamanda bizi bir araya getirenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Hakkari Belediye Başkan Fadıl Bedirhanoğlu da böyle bir vesile ile şehre gelen EKOPOLİTİK ve İnsan Hakları Derneği'ne, sivil toplum kuruluşlarına ve misafirlere selamlama konuşması yapıp, "Hakkari'ye hoş geldiniz" dedi.
EKOPOLİTİK Genel Koordinatörü Tarık Çelenk ise İstanbul'dan Hakkari'ye gelen bir sivil toplum örgütü olarak kendilerine güvenip siyasi görüşlerini suistimal etmeyerek paylaştıklarını için ve burada olduklarından dolay herkese teşekkür etti. CİHAN

