06 Kasım 2026
Altın 6526.18
BIST 11333.27
Dolar 50.152
Euro 56.1802
Sterlin 67.0444
Ankara 7°C

Elazığ'a Üç Adet Köprülü Kavşak Yapılacak

Elazığ'a Üç Adet Köprülü Kavşak Yapılacak
Karayolları 8. Bölge Müdürü Yasin Altunyuva, Elazığ'ın doğu, batı ve güney uzantılı üç tane köprülü kavşak projelerinin olduğunu söyledi. Yasin Altunyuv

Yasin Altunyuva, basın mensuplarıyla Karayollar misafirhanesinde bir araya geldi. Altunyuva, yaptığı açıklamada Elazığ'da gerçekleştirdikleri işleri ve projeleri anlattı. Elazığ'da üç tane 'köprülü kavşak' projelerinin olduğunu aktaran Altunyuva, kavşakların ihalelerinin yapıldığını belirtti. Altunyuva, "Bu kavşağımız şu an itibariyle ihalesini yapmış durumdayız. Buradaki köprülü kavşak çalışmamız, üsteki köprüyle gelen trafiği Malatya istikametine ve Elazığ istikametine kavşak kollarıyla bağlantılı olacak. Buradaki ihale çalışmalarımız tamamlandı ve yapım çalışmalarına başladık.'' şeklinde konuştu.

Yasin Altunyuva, ikinci projenin ise 'Kekliktepe Köprülü Kavşak' projesi olduğunu, bu projeyle beraber Kekliktepe'nin, , Güney Çevre Yolu, Diyarbakır Yolu, Bingöl Yolu ve Elazığ Yolu'nun kesişme noktası olacağını ifade etti. Altunyuva konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ''Keklik Tepe, Güney Çevre Yolu, Diyarbakır Yolu, Bingöl Yolu ve Elazığ Yolu'nun kesişme noktası. Burası özel olacak. Diğeri tek köprülü kavşak ve yonca yaprağı ile bağlantısını sağlayacak. Bu ise üç kanattan olacak. Elazığ ve Diyarbakır'daki trafik alt geçitten geçecek. Mevcut kavşak gene bir kat olarak konulacak. Çevre yolundan gelip Bingöl istikametine gidecek olanlar ise üst köprüden geçip devam edecek. Projenin ihalesi önümüzdeki ay yapılacak."

Yasin Altunyuva son olarak Çayda Çıra Köprülü Kavşak Projesi'nden bahsetti. Kavşağın yapılmasıyla beraber bazı sıkıntıların yaşanacağını aktaran Altunyuva, kavşağın yapıldığı noktada alternatif yan yolların bulunmadığını dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir