19 Aralık 2025
Altın 5989.52
BIST 11341.9
Dolar 42.8008
Euro 50.1859
Sterlin 57.2733
Ankara 4°C

Elbistan Emniyet Müdürlüğü'nden Uyarı

Elbistan Emniyet Müdürlüğü'nden Uyarı
Elbistan Emniyet Müdürlüğü, son günlerde kamuoyunu meşgul eden suda boğulmalara karşı çalışma başlattı.

Elbistan Emniyet Müdürlüğü, son günlerde kamuoyunu meşgul eden suda boğulmalara karşı çalışma başlattı. Polis, bu konuda yetkili birimleri uyararak gereken noktalarda tedbir alınması gerektiğini resmi yazı ile birimlere iletti. Yapılan uyarıda, alınması gereken bazı tedbirler açıklanırken, ayrıca anons sistemi vasıtasıyla belirli zamanlarda halka sesli uyarı yapılması kararlaştırıldı.

Belediye ve diğer resmi kurumlara gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi: “Yaz aylarının gelmesi ve sıcakların artmasıyla özellikle çocukların serinlemek için suya girmeleri ile boğulma olaylarının arttığı göz önüne alınarak, vatandaşların bu gibi acı ve trajik durumla karşılaşmamaları için ailelerin ve yetkililerin gerekli uyarı ve önlemleri almaları gerektiği, boğulma olaylarına sebebiyet verebilecek baraj, göl, kanal ve akarsu kenarlarında uyarı ve koruma tedbirlerinin alınması, duyuru ve ilanlarla vatandaşların bilgilendirilmesi gerektiği kanaatine varılmıştır. 'Suya girilmez! Serinlemek isterken yaşamını yakma! Nehre girmek tehlikeli ve yasaktır' gibi uyarı levhalarının konulması, çalışmalarının yapılması gerektiği tarafımızca tespit edilmiştir. Buna göre, gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir.”

Elbistan’da yasak olmasına rağmen Ceyhan Nehri kaynağında yer alan barajda serinlemek amacıyla yüzen Ferhat Yıldırım adlı bir genç boğulmak üzereyken çevredekiler ve sağlık çalışanları acil müdahalede bulunmuştu. Sözkonusu gencin tedavisi halen sürüyor. CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir