1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Elbistan’da ‘gezi Parkı’ Eylemine Destek
Elbistan’da ‘gezi Parkı’ Eylemine Destek

Elbistan’da ‘gezi Parkı’ Eylemine Destek

Elbistan’da yüzlerce kişi Taksim Gezi Parkı protestolarına destek vermek amacıyla gösteri düzenledi.

A+A-

Elbistan’da yüzlerce kişi Taksim Gezi Parkı protestolarına destek vermek amacıyla gösteri düzenledi. ‘Her yer direniş, her yer Taksim’ şeklinde sloganlarla yürüyen kalabalık, basın açıklaması sonrasında olaysız şekilde dağıldı.

Elbistan’da, İstanbul’daki Taksim Meydanı’nda bulunan Gezi Parkı’nın Asker Ocağı Caddesi’ne bakan duvarın 3 metrelik kısmı Taksim Yayalaştırma Projesi kapsamında yıkılıp, bazı ağaçların da yerinden sökülmesiyle 27 Mayıs’ta başlayan eylemlere destek amacıyla yürüyüş düzenlendi. Sosyal paylaşım sitelerinde organize olan yüzlerce kişi, Hacı Esat Efendi Caddesi girişinde toplandı. Yürüyüş yapmak isteyen göstericilere polis ilk etapta izin vermedi. Daha sonra sorumlularla polis yetkilileri arasında yapılan görüşmelerle protestocuların Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyerek burada basın açıklaması yapması kararlaştırıldı.

Daha sonra ellerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren dövizler ve pankartlar taşıyan grup, polis ekiplerinin nezaretinde Devlet Hatun Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na doğru sloganlarla yürüyüşe geçti. Kalabalık, Ceyhan Nehri’ni takip ederek meydana ulaştı. Atatürk anıtı önünde toplanan grup, uzun süre slogan attı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ve hükümeti istifaya davet eden vatandaşlar, ‘her yer Taksim, her yer direniş’ sloganları ile Taksim’de başlayan ve ülkenin birçok ilinde düzenlenen gösterilere destek verdi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.