09 Kasım 2026
Altın 6564.58
BIST 11482.6
Dolar 50.1443
Euro 55.9542
Sterlin 66.8762
Ankara -2°C

Elektriksiz Kalan Gökçeada'da, Alay Komutanlığı Ekmek Dağıttı

Elektriksiz Kalan Gökçeada'da, Alay Komutanlığı Ekmek Dağıttı
Deniz altındaki kablo arızası sebebiyle beş gündür elektrik verilemeyen Çanakkale'nin Gökçeada ilçesindeki köylere, ihtiyaç olmamasına ve yetkililer talepte bulunmamasına rağmen askerler tarafından ekmek dağıtıldı.Şehir merkezine seyy

Şehir merkezine seyyar jeneratörlerle ara ara elektrik verildiğini belirten yetkililer, temel ihtiyaç maddelerinin temininde sıkıntı olmadığını kaydetti. Fırın, lokanta ve marketlerin açık olduğu, köylerdeki evlerde de güz sobası bulunduğu, bu sayede ekmek ve yemeklerin, elektrik olmadan yapabildiği belirtildi. Elektrik kesintisinin sadece aydınlatmada vatandaşları sıkıntıya soktuğunu vurgulayan yetkililer, Gökçeada'daki 5. Piyade Komando Alayı'nınsa, ihtiyaç talebinde olmamasına rağmen 2 bin adet ekmeği Zeytinliköy, Tepeköy, Dereköy, Şahinkaya ve Şirinköy'de dağıttığını vurguladı. Bazı vatandaşlar duyarlılığı memnuniyetle karşıladıklarını, ancak yılbaşı gecesi karanlıkta kalan Gökçeada'da garnizonda jeneratörler kullanılarak sazlı sözlü eğlence yapılmasını doğru bulmadıklarını ifade etti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Uludağ Elektrik A.Ş. Çanakkale İl Müdürü Volkan Arpacık ise arızanın yerini tespit ettiklerini belirtti. Arpacık, "Arıza, adaya bin 600 metre uzaklıkta ve 20 metre derinlikteki elektrik hattında. Tamiri yapacak dalgıçlar ve gemi, bölgeye geldi. Gökçeada kent merkezine, Çanakkale ve Bursa'dan getirilen dev jeneratörlerle elektrik veriliyordu. Akşam saatlerinde ise yeni gelecek başka bir jeneratör yardımıyla tüm köylere de verilecek." dedi.

Elektrik kesintisinin uzun süre devam etmesi, adaya jeneratör firmalarının da gitmesine sebep oldu. Seyyar araçlarla ilçe merkezinde jeneratör satışları başladı. Elektriklerin gelmesinin birkaç haftayı bulacağını düşünen bazı vatandaşlar, jeneratör alarak ev ve iş yerlerinde kullanmaya başladı.

2009 yılının son günü, anakaradan Gökçeada'ya deniz altından bağlı elektrik hattında meydana gelen arıza sebebiyle halk, yeni yıla karanlıkta girmek zorunda kaldı. Şiddetli lodosa rağmen güç de yürütülen tespit çalışmasının ikinci gününde arızanın yeri bulundu. TEDAŞ teknik ekibi tamir için çalışma yürütürken adaya beş gündür jeneratör yardımıyla elektrik veriliyor. (CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir