1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Elektrikte Tasarruf Sağlayan Proje
Elektrikte Tasarruf Sağlayan Proje

Elektrikte Tasarruf Sağlayan Proje

Yaşar Üniversitesi akademisyenleri tarafından geliştirilen projeyle Selçuk Yaşar Kampüsü alanına güneş santrali kuruluyor.

A+A-

Yaşar Üniversitesi akademisyenleri tarafından geliştirilen projeyle Selçuk Yaşar Kampüsü alanına güneş santrali kuruluyor. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Programı’ndan mali destek gören projeyle üniversitenin yıllık elektrik ihtiyacının yüzde 10’u karşılanmış olacak. Elde edilecek elektriğin bir kısmı da şehrin dağıtım şebekesinde kullanılacak.

Yaşar Üniversitesi Bina Enerji Yöneticisi ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hacer Şekerci’nin koordinatörlüğünde, Enerji Sistemleri Mühendisliği akademisyenlerinin desteğiyle yürütülen proje 2013 yılı sonunda hayata geçecek. Toplam 566 bin liralık bütçeye sahip proje için üniversitenin bin 785 metrekarelik alanına güneş panelleri yerleştirilecek. Güneş enerjisinden elektrik üretimi sağlayacak çevre dostu proje hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Şekerci, “Çevre konusunda farkındalık yaratacak projemizle mühendislik öğrencileri de adeta bir laboratuvar ortamında çalışma fırsatı yakalamış olacak. Projeyle saatte 120 kilowat elektrik üreterek, yılık ihtiyacımızın yüzde 10’unu karşılamış olacağız. Hafta sonları ise ürettiğimiz elektrik, İzmir’in genel dağıtım şebekesinde kullanılacak. Böylece kentin elektrik tasarrufuna da katkı sağlamış olacağız.” dedi. CİHAN

Elektrikte tasarruf sağlayan proje

Elektrikte tasarruf sağlayan proje

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.