Eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Orhan Yiğit, tedavi gördüğü Bursa Asker Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Orgeneral Orhan Yiğit için bugün Bursa'da askeri tören düzenlendi.
Orhan Yiğit'in Türk bayrağına sarılı cenazesi Ulu Cami'ye getirildi. Burada öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının emekli komutan Orhan Yiğit, Pınarbaşı Şehitliği'ne defnedildi.
Kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınan emekli Orgeneral Yiğit'in cenazesi, top arabasına konuldu. Ailesi, komutanlar, protokol üyeleri ve askeri yetkililer cenazenin ardından bir süre yürüdü. Top arabası ile bir süre götürülen cenaze, daha sonra cenaze arabası ile Pınarbaşı Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi.
Canezenin gitmesi ardından komutanlar araçlarına binerek ayrılırken, törene katılan askeri birlik yürüyüş kararı ile caddeden ayrıldı. Askeri birliklerin geçişleri sırasında alkışlarla destek veren vatandaşlardan bazılarını ise duygulandığı gözlendi.
Eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Orhan Yiğit'in cenazesine; ailesi başta olmak üzere, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral A. Atila Işık, Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediye başkanları, askeri yetkililer, protokol üyeleri, vatandaşlar katıldı. Emekli Orgeneral Yiğit, 1972-1975 yılları arasında Jandarma Genel Komutanı olarak görev yapmıştı.
(CİHAN)

