1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emekli ve memur zammında tablo netleşiyor!
Emekli ve memur zammında tablo netleşiyor!

Emekli ve memur zammında tablo netleşiyor!

Milyonlarca emekli, memur ve memur emeklisinin alacağı zam Mayıs ayı enflasyon ile biraz daha netleşti. Memur ve Emekliler 5 aylık enflasyon farkına odaklandı.

A+A-

 Yılda 2 kez enflasyon farkına bağlı olarak zam alan memur ve emekliler, 2024 yılının beşinci ay enflasyon verilerinin belli olmasıyla birlikte şimdiden temmuzda alacakları zamları hesaplamaya başladı.

TÜİK verilerine göre; beş aylık enflasyon 22,72 olarak gerçekleşti. Böylece emeklilerin alacağı zam dört aylık yüzde 22,72 oldu.

TÜİK verilerine göre dört aylık enflasyon 18,72 olarak gerçekleşti. Böylece emeklilerin alacağı zam dört aylık yüzde 22,72 olurken memur ve memur emeklisinin zammı da yüzde 17,38 olarak hesaplandı.

Söz konusu veriler ve öngörülere göre, Haziran ayında yüzde 3'lük bir enflasyon senaryosu ile işçi zammının yüzde 26'yı biraz aşacağı tahmin edilebilir. Aynı verilerle memur için de yüzde 20 ya da az üstünde bir zam öngörmek mümkün.

Beş aylık fark ne kadar oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından paylaşılan verilere göre, Mayıs ayında enflasyon aylık bazda yüzde 3,37 olarak açıklandı.

TÜİK verilerine göre enflasyon verileri Ocak ayı için yüzde 6,70, Şubat ayı için yüzde 4,53, Mart ayı için 3,16 ve Nisan ayı için 3,18 olarak gerçekleşmişti.

Mayıs ayı işçi emeklisinin alacağı zam oranı da şimdiden yüzde 22,72 olarak belirlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.