16 Aralık 2025
Altın 5887.211
BIST 11456.34
Dolar 42.6734
Euro 50.2009
Sterlin 57.1049
Ankara 0°C

Emniyet kırmızı alarma geçti!

Emniyet kırmızı alarma geçti!
Hedef O Kamptaki Komutanlar!!

SON.TV / Reyhanlı’da 51 insanın öldüğü bombalı saldırıların ardından istihbarat çalışmalarına ağırlık veren güvenlik birimleri, Suriye plakalı iki bombalı aracın hazırlandığını ve bombalı eylemlerin yeni hedefinin Suriyeli üst düzey sığınmacıların kaldığı Apaydın Kampı olduğunu belirledi. Bu tespitlerle ilgili hazırlanan iki ayrı uyarı yazısı 17 Mayıs’ta yurt geneline dağıtıldı.

Milliyet’in edindiği bilgiye göre Suriye Gizli Servisi El Muhaberat tarafından desteklendiği açıklanan Reyhanlı saldırısının ardından istihbarat birimleri bölge üzerindeki çalışmalarını yoğunlaştırdı. MİT ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi, geçen hafta tüm birimlerine arka arkaya gönderdiği uyarı yazılarıyla El Muhaberat kaynaklı olası eylemlerle ilgili bilgi akışı sağladı.

İki plaka, Üç marka

Cuma günü Türkiye’deki tüm birimlere “gizli” ibareli iki ayrı yazı gönderildi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nce “acele” kaydıyla ulaştırılan yazılarda, bomba yüklü olduğu tespit edilen iki aracın plakalarına yer verildi. Suriye’nin İdlib kentinde 022506 plakalı Lancer marka araç ile Şam’a kayıtlı 667512 plakalı Kia marka aracın bombalarla tuzaklandığı bilgisi verildi. Ayrıca, Saab marka, plakası tespit edilemeyen başka bir aracın da bombayla tuzaklandığı ifade edilen yazıda, bombalı araçlarla Suriye ve Türkiye’ye yönelik saldırılar yapılabileceği belirtildi.

Komutanlar hedefte!..

Aynı gün gönderilen diğer yazıda ise Reyhanlı’daki bombalı saldırının ardından yeni hedefin, Hatay’daki Apaydın Kampı olduğu ifade edildi. Özel gövenlik önlemleriyle dış dünyaya kapalı olan kampta, Esad rejiminden kaçarak Türkiye’ye sığınan üst düzey Suriyeli yöneticiler ile komutanlar kalıyor. Yazıda özellikle Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Riyad El Esad ve Yüzbaşı Muhammed Talas, Suriye eski Savunma Bakanı General Mustafa Talas, Ebi Beşir ve Muhammed Zeytu’nun hedefte olduğu belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir