1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Emniyet Müdürlüğüne yeni amblem
Emniyet Müdürlüğüne yeni amblem

Emniyet Müdürlüğüne yeni amblem

Yeni amblemin farklılıkları gidermesi ve görsel olarak daha etkili olmasının düşünüldüğü, renginin ise lacivert olacağı belirtildi.

A+A-

Emniyet Genel Müdürlüğünün klasör ve dosya yazışmalarında, farklı daire başkanlığı temsillerinde küçük de olsa farklılıklar gösteren amblem kullandığı, bu nedenle 5-6 seçenek arasından personel oylamasıyla seçilecek tek amblem üzerinde çalışmalar yapıldığı bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü kaynaklarından edinilen bilgiye göre, genel müdürlüğün logosu yazışmalarda, klasörlerde, dosyalarda ve eğitim dergilerinde farklılıklar gösteriyor. Emniyet Genel Müdürlüğünün mevcut logosunda ortalarında ay ve yıldızın bulunduğu teşkilatı simgeleyen 5 yıldız ile sağ ve sol taraftan yukarıya doğru yapraklar bulunuyor.

Konuyla ilgili yürütülen çalışmalarda 5-6 seçenek sunulduğu bu amblemlerden hangisi seçilirse içerisinde polisin kuruluş tarihi 1845'in mutlaka olması gerektiği belirtildi. Ayrıca yeni amblem de Selçuklu Kartalı'nın ve 'Emniyet Genel Müdürlüğü' ibaresinin olacağı "Polis" yazısının da seçeneklerde sunulduğu öğrenildi. Yeni amblem emniyet personeli arasında yapılacak oylama ile seçilecek.

Yeni amblemin farklılıkları gidermesi ve görsel olarak daha etkili olmasının düşünüldüğü, renginin ise lacivert olacağı belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.