1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Emniyet Müdürlüğü'nün Arazisi Ağaçlandırılacak
Emniyet Müdürlüğünün Arazisi Ağaçlandırılacak

Emniyet Müdürlüğü'nün Arazisi Ağaçlandırılacak

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne ait 140 dönümlük araziyi ağaçlandıracak.

A+A-

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne ait 140 dönümlük araziyi ağaçlandıracak.
Konuyla ilgili protokol, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ve Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun arasında imzalandı.

Yapılacak çalışma hakkında bilgi veren Vali Şahabettin Harput, orman teşkilatının, Türkiye’nin her yerini ağaçlandırma için büyük bir kampanya başlattığını söyledi.
Emniyet Müdürlüğü’ne ait arazinin ağaçlandırılacak olmasının Türkiye’ye örnek bir proje olduğunu belirten Vali Harput, şunları dile getirdi: "Emniyet müdürlüğümüzün 240 dönümlük alanının 140 dönüm alanı bu maksatla Orman Bölge Müdürlüğümüzle beraber ağaçlandırılacak. Böylece güzel bir işbirliği ile hem polisin bu konuya verdiği önem ve değer, hem devlet kurumları arasındaki işbirliği, hem de Bursa’nın yeşil dokusunun daha da zenginleşmesi adına çok güzel model olacaktır."

İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ise kendilerine tahsis edilen bu alanda, Özel Harekât ve Çevik Kuvvet için eğitim alanı, ileri sürüş teknikleri eğitim için pist ve açık atış alanı yapacaklarını, yol ve tel ihata işlerine başladıklarını söyledi. Bina ve sosyal tesislerin yapılması ve 140 dekar alanındaki ağaçlandırmalarla Kültürpark gibi bir alan olacağını ifade etti.

COŞKUN: 4 BİN FİDAN DİKECEĞİZ

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun da 2011 tarihinde yayınlanan 645 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile Orman Genel Müdürlüğüne orman alanları dışında da ağaçlandırma görevi verildiğini hatırlattı. Orman Genel Müdürlüğünün bu tarihten sonra Emniyet Genel Müdürlüğü ile 2012 yılında imzalanan ağaçlandırma protokolü gibi 18 ayrı kamu kurum ve kuruluşu ile protokol imzaladığını vurguladı.
Coşkun, şunları kaydetti: "Bu protokoller kapsamında gölet çevrelerinde, karayolları kenarlarında, okul ve ibadethane bahçelerinde ağaçlandırma yaptık. 140 dekar sahaya fıstıkçamı, yol kenarlarına, akasya, erguvan, lavantin, dolgu ve şev alanlarına, zakkum, biberiye, dağ muşmulası, ateş dikeni gibi 10 değişik türden 4 bin adet fidan dikeceğiz." diye konuştu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.