1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Emniyet Müdürü Aktaş: Sokağı Boş Bırakırsanız, Başkaları Doldurur
Emniyet Müdürü Aktaş: Sokağı Boş Bırakırsanız, Başkaları Doldurur

Emniyet Müdürü Aktaş: Sokağı Boş Bırakırsanız, Başkaları Doldurur

Merzifon İlçe Emniyet Müdürü İlyas Aktaş, olaylara dakikada değil, saniyede müdahale ettiklerini belirterek, "Sokağı boş bırakırsanız, başkaları doldurur.

A+A-

Merzifon İlçe Emniyet Müdürü İlyas Aktaş, olaylara dakikada değil, saniyede müdahale ettiklerini belirterek, "Sokağı boş bırakırsanız, başkaları doldurur. Bunun için devlet ve millet adına var gücümüzle çalışıyoruz." dedi.

Amasya’nın Merzifon ilçe Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim ve İlçe Emniyet Müdürü İlyas Aktaş gazetecilerle 2012 yılı değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Merzifon’un polisiye olarak çok rahat bir şehir olduğunu, diğer ilçelere kıyasla asayiş ve polisiye olayların alt seviyede seyrettiğini ifade eden Aktaş, "İlçemiz kendi ölçeğinde en huzurlu yerleşim merkezlerinden birisidir. 2012 yılında mal varlığına karşı işlenen suçlarda toplamda 124 olayımız var. Bu olaylardan 91’i aydınlatıldı, 33 faali meçhulümüz var. Genel asayiş olaylarında suçların aydınlanma oranı ise yüzde 93’dür. Adli vakalarda 2011 yılına göre yüzde 2 oranında azalma olmuştur." dedi.

"SOKAKLARI BAŞKALARININ DOLDURMASINA MÜSAADE ETMEYİZ"

Göreve geldiği günden bu yana sokaktaki polis sayısını arttırdığına işaret eden Aktaş, bürolarda çalışan memurların bir kısmının dış göreve verdiğini söyledi. Polis merkezlerinin mevcut personelin aynası olduğunu kaydeden Aktaş, şöyle devam etti: "Emniyet Genel Müdürlüğümüz polis merkezilerini rahatlatıcı bir çalışma içerisine girdi. Personelin daha dinç, daha verimli performans sergilemesi için; ‘Personel sayısı müsait olan merkezler 8/24 çalışsın’ denildi. Merzifon İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak 1,5 yıldır polis merkezimizde 8/24 çalışma saatini uyguluyoruz. Müdürlüğümüzde ben de dahil olmak zere 165 polis kimliği taşıyan personelimiz var. Kimi büro hizmetleri, yazışmalarla ilgilenirken, kimisi de ifade alıyor, sokakta geziyor. Benim prensibim şudur; ‘sokağı boş bırakırsanız, başkaları doldurur.’ Merzifon’da yaklaşık 6 yıldır görev yapıyorum, hiçbir zaman sokağı boş bırakmadık. Devlet, millet adına varız. Sokağı başkalarının doldurmasına müsaade etmeyiz."

Merzifon'un huzurlu ve yaşanılır bir şehir olduğunu ifade eden Kaymakam Geyim ise "İlçemiz kendi ölçeğinde en huzurlu yerleşim yerlerinden bir tanesidir. Merzifon sağlık, eğitim, ekonomik ve coğrafi konum açısından son derece şanslı, yatırımlarla zenginleştirilmiş güzel bir şehir. Bu manada ilçemizin huzur ve güvenliğinin sağlanması konusunda görev yapan başta Emniyet Müdürümüz ve personeli olmak üzere tüm birimlere teşekkür ederim." şeklinde konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.