19 Ağustos 2026
Altın 6713.99
BIST 14127.98
Dolar 47.9317
Euro 55.5517
Sterlin 64.7817
Ankara 17°C

Emniyet Üniversite Öğrencilerini Terör Örgütlerine Karşı Bilgilendirdi

Emniyet Üniversite Öğrencilerini Terör Örgütlerine Karşı Bilgilendirdi
Erzincan Emniyet Müdürlüğü, Erzincan Üniversitesi ile yapmış oldukları ortak çalışmayla üniversite gençliğini terör örgütlerinin tuzaklarına karşı bilgilendiriyor. Emniyet Müdür

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Psikolojik Harekat Büro Amirliği ile Erzincan Üniversitesi Rehberlik Araştırma Ana Bilim Dalı'nın organizesiyle yürütülen 'Bilgilendirme ve Önleme Seminerlerine', üniversitedeki öğretim görevlileri ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdi. Eğitim Fakültesi Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen proje kapsamında, 2010-2011 eğitim-öğretim yılı içerisinde, Erzincan Üniversitesi'nin merkez ve ilçelerinde bulunan fakülte ve meslek yüksek okullarına yeni kayıt yaptıran yaklaşık 6 bin, Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan 2 bin 500 üniversite öğrencisine yönelik düzenlenen seminerde, terör örgütlerinin başta eleman kazanma yöntemleri olmak üzere, birçok konuda üniversite gençliği bilgilendiriliyor.

Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Rehberlik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Sosyal Psikoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Yener Özen'in anlatımlarıyla gerçekleştirilen seminerlere, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bilgi desteği sağlıyor.

'Erzincan'ın Sosyo-Politik Konumu, Risk Alanları ve Gençlik' adı altında gerçekleştirilen seminerlerde; Türkiye'nin dünya konjonktüründeki yeri ve yapısı, Anadolu insanının milletler arenasındaki rolü ve önemi, ülkenin zenginlikleri ve diğer ülkelerle arasındaki farkları, farklılıklardan kaynaklanan zenginlikler ve güzellikler, Türk kültürü, gençlikten beklenenler, farkında olunması gereken değerler, terör örgütlerinin yapıları, sosyolojik veriler ışığında gençliğin içinde bulunduğu psikolojik yapısından hareketle terör örgütlerinin ve bir takım karanlık yapılanmaların başta üniversite gençliği ve Türk toplumu üzerinde oynadığı oyunlar, terör örgütlerinin üniversite gençliğine uyguladığı eleman kazanma yöntemleri ve bunların karşısında ne yapılması gerektiği hakkında bilgiler aktarıldı.

Seminerin son bölümünde ise öğrencilere 'Terör ve Gençlik' konulu sekiz dakikalık kısa bir film izlettirildi.

Öğrenciler, seminerden çok etkilendiklerini, eğitim-öğretim yılının henüz başında gerçekleştirilen bu gibi seminerlerin çok güzel ve anlamlı bir çalışma olduğunu, üniversite gençliğine yönelik kurulan tuzaklar hakkında bilgi sahibi olduklarını, milli ve manevi değerlere sahip çıkıldıkça birlik-beraberliği kimsenin bozamayacağını dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir