Samsun Atakum Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik-Elektronik Teknolojisi Güvenlik Sistemleri dalı öğrencileri Almanya’da eğitim görecek.
Leonardo Da Vinci Projesi kapsamında okul öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan 'Güvenlik Sistemleri Uygulamaları' adlı proje AB Gençlik ve Eğitim Programları Başkanlığı tarafından kabul edildi. Projenin kabul edilmesinin ardından proje ortakları olan Bafra ve Çarşamba Endüstri Meslek Lisesi öğrencileriyle birlikte toplamda 22 öğrenci Berlin’deki meslek yüksekokullarında teorik ve pratik olmak üzere bir ay eğitim görecek.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan okul yönetimi, eğitime gidecek öğrencilere 60 saatlik Almanca kursu vermeye başladıklarını, kursun bitiminde öğretmenler gözetiminde öğrencilerin Almanya’ya ocak ayı içerisinde gideceklerini bildirdi. CİHAN
Kaynak: