1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Enerji Bakanı Açıkladı!
Enerji Bakanı Açıkladı!

Enerji Bakanı Açıkladı!

ENERJİ BAKANI: "KAYA GAZI ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR!.."

A+A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'deki kaya gazı potansiyeli ile ilgili, ''Sonuçlar bilimsel verilerle ortayla çıkmadan herhangi bir rakam telaffuz etmiyoruz. Gerek kuru kaya gazıyla alakalı gerekse diğer enerji kaynaklarıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.'' dedi.

Yıldız, Rixos Otel'de düzenlenen Seyitömer Termik Santrali'nin devrine ilişkin imza töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "Türkiye'de 100 yıllık kaya gazı var mı?" şeklindeki sorusu üzerine Yıldız, şu açıklamaları yaptı:

''Teknik çalışmalar yapılmadan rakam telaffuz edemeyeyiz. Kaya gazı ile ilgili Türkiye'de büyük bir potansiyel olduğuna ilişkin ABD'nin çalışmaları var. Biz de potansiyel gördüğümüz için çalışmalar yapıyoruz. Ankara, Konya ve Nevşehir bölgesinde kaya gazı potansiyelinin olduğundan bahsedildi. Diyarbakır'da şu anda 3 bin metreyi aşan, Shell ile beraber yaptığımız, bir sondaj çalışmamız başladı. Trakya'da da bu çalışmalarımızı yürüteceğiz. Ama sondaj bitmeden, sonuçlar bilimsel verilerle ortayla çıkmadan herhangi bir rakam telaffuz etmiyoruz. Gerek kuru kaya gazıyla alakalı gerekse diğer enerji kaynaklarıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.'' CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.