17 Aralık 2025
Altın 5943.719
BIST 11338.73
Dolar 42.7196
Euro 50.0583
Sterlin 57.0353
Ankara -2°C

Engelli Bireyler İçin Uluslararası Proje

Engelli Bireyler İçin Uluslararası Proje
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü ile İtalya, Romanya, Macaristan ve Türkiye’den çeşitli üniversitelerin ve özel eğitim kurumlarının ortağı olduğu Avrupa Birliği Leonardo Da Vinci programı kapsamında sürdürülen 'Engelli.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü ile İtalya, Romanya, Macaristan ve Türkiye’den çeşitli üniversitelerin ve özel eğitim kurumlarının ortağı olduğu Avrupa Birliği Leonardo Da Vinci programı kapsamında sürdürülen 'Engelli Bireylerin Mesleki Uygunluklarının Geliştirilmesi (DEVOMDA)' projesinin ikinci toplantısı İtalya’da yapıldı.

        AİBÜ’yü Prof. Dr. Mustafa Yahya Keskin koordinatörlüğündeki Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yıkmış, Yrd. Doç. Dr. Kaya Yıldız ve Dr. Sedat Akayoğlu’nun temsil ettiği toplantıda, AİBÜ ve Türkiye'deki özel eğitim hakkında bilgi verildi. Türkiye'den AİBÜ Özel Eğitim Bölümü, Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Dost Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Keçiören Belediyesi ile Macaristan’dan Regional Social Resource Centre Nonprofit Ltd, Romanya’dan Esperando Association ve İtalya’dan Fondazione Casa di Carita Arti e Mestieri-onlus’un ortak olduğu projenin amacı, işverenlere ve çalışanlara beceri kazandırarak çalışan yetişkin engellilerin sayısını arttırmak.

        Projeyle ilgili üçüncü toplantı, Romanya’nın Baia Mare şehrinde ekim ayında yapılacak. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir