1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Engelliler, Akülü Tekerlekli Sandalyelerini Metro İstasyonunda Şarj Edebilecek
Engelliler, Akülü Tekerlekli Sandalyelerini Metro İstasyonunda Şarj Edebilecek

Engelliler, Akülü Tekerlekli Sandalyelerini Metro İstasyonunda Şarj Edebilecek

Bursa'da, Bursaray Şehreküstü İstasyonu'na yerleştirilen akülü tekerlekli sandalye şarj aleti sayesinde engelli vatandaşların önemli bir sorunu daha çözüldü.

A+A-

Bursa'da, Bursaray Şehreküstü İstasyonu'na yerleştirilen akülü tekerlekli sandalye şarj aleti sayesinde engelli vatandaşların önemli bir sorunu daha çözüldü. Aynı anda 6 araç şarj edebilen cihaz sayesinde engelli vatandaşlar, şarjları bittiğinde evlerine dönmek zorunda kalmayacak.

Şehir merkezinde gezerken, araçlarının şarjı bittiği için evlerine dönmek zorunda kalan engelli vatandaşlar için Bursaray Şehreküstü istasyonu geçiş turnikelerinin bulunduğu alana Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından akülü tekerlekli sandalyeler için şarj aleti konuldu. Aynı anda 6 aracı şarj edebilen cihaz sayesinde, engelli vatandaşların önemli bir sorunu daha ortadan kaldırılmış oldu.

Akülü tekerlekli sandalyede oturan vatandaşların rahat kullanımı düşünülerek tasarlanan cihaz sayesinde, engelli vatandaşlar araçlarını kolaylıkla şarj edebilecek. Yeni uygulama ile tamamen boş olan bir akünün 1-2 saat arasında tamamen doldurulması mümkün oluyor. Engelli vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda aynı sistemin farklı noktalarda da kurulması gündeme gelirken, sistemi kullanan engelli vatandaşlar uygulama için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Eskiden şarj azaldığında mecburen evlerine dönmek zorunda kaldıklarını belirten engelli vatandaşlar, "Şimdi şarj azaldığında, Bursaray’a binip, Şehreküstü İstasyonu'na gelebiliyoruz. Burada şarj işlemini yaptıktan sonra, tekrar programımıza devam edebiliyoruz. Bu uygulama ile bizleri düşünen tüm yetkililere teşekkür ediyoruz." dedi.
CİHAN

Engelliler, akülü tekerlekli sandalyelerini metro istasyonunda şarj edebilecek

Engelliler, akülü tekerlekli sandalyelerini metro istasyonunda şarj edebilecek

Engelliler, akülü tekerlekli sandalyelerini metro istasyonunda şarj edebilecek

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.