16 Aralık 2025
Altın 5901.458
BIST 11348.83
Dolar 42.6986
Euro 50.2969
Sterlin 57.3868
Ankara 6°C

EPDK'dan 18 şirkete ceza

EPDK'dan 18 şirkete ceza
(EPDK) 18 şirkete toplam 1 milyon 934 bin TL’lik idari para cezası verdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) 18 şirkete toplam 1 milyon 934 bin TL’lik idari para cezası verdi. 19 Şirketten 15 gün içinde yazılı savunma istedi.

EPDK’nın Kararları bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre EPDK 18 şirkete toplam 1 milyon 934 bin 198 TL idari para cezası verdi. Söz konusu idari para cezalarının yazılı bildiriminin ardndan 60 gün içerisinde yatırılması gerekecek. Şirketlerin 60 günlük süre içerisinde Danıştay’da Kurul Kararı aleyhine dava açma hakkı olacak. Söz konusu idari para cezasının yazının tebellüğ edildiği tarihi izleyen 30 gün içerisinde Kurum hesabına yatırılması halinde yüzde 25’lik indirimden yararlanılacağı veya taksitlendirme talebinde bulunulabilecek.

EPDK, 19 şirketten ise yazılı savunma yapmasını istedi. Şirketler savunmasını Karar’ın ilan tarihinden 15 gün içinde yapacak. Bu arada EPDK, yapım ve hizmet sertifikası sahibi Arda Mühendislik–Bülent Öztürk’e İzmit Gaz Dağıtım San. ve Tic. A.Ş.’nin dağıtım bölgesinde bulunan tüketicilerin iç tesisatına İç Tesisat ve Servis Hatları Sertifikası olmaksızın müdahale etmesi nedeniyle ihtarda bulundu. EPDK şirkete yaptığı uyarıda dağıtım şirketinin onayı olmadan gazlı hatlara müdahalede bulunmamasını ve bundan böyle ilgili mevzuat hükümlerine uygun hareket etmede gereken özeni göstermesini istedi.

2010 Yılı Yurtiçi Kaynak Saptama Çizelgesini doldurarak Kuruma sunmayan Marmara Ereğlisi’nde faaliyet gösteren Bozoklar Petrol Ürünleri Otomotiv ve Ticaret Limted Şirketi’ne Resmi Gazete’de daha önce tebligat yapılmasına karşınherhangi bir yazılı savunma yapmaması nedeniyle ihtarda bulunan EPDK, mevzuata aykırılığa son verilmesi ve mevzuata aykırılığın tam olarak giderilmesi için lisans sahibine 30 gün süre verilerek ihtar edilmesi kararlaştırıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir