Türkmen basınında yer alan haberlerde, Erdoğan'ın ziyareti konusunda henüz bir tarih açıklanmadı. Ziyaret tarihinin daha sonra diplomatik kanallarla belirleneceği belirtildi.
Telefon görüşmesinde, iki ülke arasındaki ilişkilerin mevcut durumu ve ikili münasebetlerin geliştirme perspektiflerini ele alındı. Taraflar ayrıca, ülkeleri yakından ilgilendiren uluslarararası ve bölgesel konuları görüştü.
Erdoğan ve Türkmen lider; uluslararası örgütler çerçevesinde geliştirilen işbirliği seviyesinden memnun kaldıklarını kaydederek, Türkmen-Türk ilişkilerinin daha da geliştirilmesine hazır olduklarını dile getirdi.
Berdimuhamedov ile Erdoğan, Aşkabat'ta yapılacak görüşmenin ikili münasebetlerin geliştirilmesine katkı sağlayacağını belirttiler.
Erdoğan ve Berdimuhammedov'un yeni yıl dolayısıyla da birbirini kutladığı belirtildi.