15 Aralık 2025
Altın 5955.484
BIST 11445.99
Dolar 42.6957
Euro 50.18
Sterlin 57.1842
Ankara 7°C

Erdoğan, Obama ve Putin’le G-20’de buluşacak

Erdoğan, Obama ve Putin’le G-20’de buluşacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'cü hainlerin darbe girişimi ve Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyini terörist unsurlardan temizlemek için başlattığı “Fırat Kalkanı”nı, G20 zirvesinde ABD Başkanı Obama ve Rusya lideri Putin’le değerlendirecek.

Türkiye, ABD'ye ikinci adam Joe Biden düzeyinde anlattığı darbe girişimi ve "Fırat Kalkanı" operasyonuyla ilgili tezlerini, birinci ağızdan da önümüzdeki hafta iletecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 4-5 Eylül tarihlerindeÇin'in ev sahipliğinde Hangzhou'da gerçekleştirilecek G20 zirvesinde hem Putin, hem de Obama ile görüşecek. G20'nin web sitesinde, "Türkiye Başbakanı'nın katılacağı" öngörülüyordu. Ancak Erdoğan, 8 Ağustos'taki Rusya ziyaretinde Putin'le yaptığı görüşmede G20'ye kendisinin katılacağını, "G20'de görüşeceğiz" cümlesiyle ortaya koymuştu. Cumhurbaşkanı'nın bu ifadesinin ardından, G20 zirvesinin, ABD-Türkiye-Rusya açısından önemli bir zirveye de ev sahipliği yapacağı anlaşıldı.

Obama'nın programında, "Erdoğan ile özel görüşme" yer aldı. Görüşmenin teyidi de Beyaz Saray'dan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne ulaştı. Zirvede Obama ve Putin de ayrı bir görüşme gerçekleştirecek(Star)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir