1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan'dan El Cezire'ye önemli açıklamalar
Erdoğandan El Cezireye önemli açıklamalar

Erdoğan'dan El Cezire'ye önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yetki sahibi olmadıkça Türk halkının vermediği bir hakkı kullanmayacağını söyledi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ben Türk halkının bana vermediği bir hakkı kullanmam. Despot ya da diktatör değilim. Eğer halk başkanlık sistemine geçme yönünde bir karar alırsa o vakit bana verilen yetkileri kullanırım." dedi.

ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

Erdoğan, "Darbe girişiminden sonra kendisinin ülkeyi istediği gibi yönetme kudretine sahip olduğu" yönündeki iddialarla ilgili şunları söyledi: "Bunları asla kabul etmiyorum. Ben Türk halkının bana vermediği bir hakkı kullanmam. Despot ya da diktatör değilim. Eğer halk başkanlık sistemine geçme yönünde bir karar alırsa o vakit bana verilen yetkileri kullanırım. Ben anayasanın bana vermemiş olduğu bir yetkiyi asla kullanma hakkına sahip değilim. Bu, Tayyip Erdoğan'ın karakteridir. Bütün dünyanın bunu böyle bilmesini istiyorum."

BATI'NIN DARBEYE SESSİZLİĞİ BAĞIŞLANAMAZ!

Batı'nın, darbe girişimi karşısında takındığı tavrı eleştiren Erdoğan, "Batı bize, darbeye karşı olduğunu göstermedi. Sessizlikleri bağışlanamaz. Bize sadece geçmiş olsun dediler. Sonra garip laflar ettiler. Bize, 'Pek çok kişiyi açığa alıyorsunuz, askerleri ve hakimleri tutukluyorsunuz' dediler. Sizin Türkiye'de ne olup bittiğini anlamadan bizi ve ülkedeki sistemi eleştirmeye hakkınız yok. Bu kişiler dürüst değiller. ABD’nin Genelkurmay Başkanı (Joseph Dunford) geldi. Meclis binamızı gösterdik. Bu binanın bombalanması, çok manidar bir gelişme. Kim bombaladı onu? FETÖ mensupları." ifadelerini kullandı.

HADDİNİZİ BİLİN

Batı'nın Türkiye'yi eleştirme hakkı olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Londra merkezli af örgütü bizi eleştiriyor. 'Neden bunu tutukluyorsunuz, neden şunu yargılıyorsunuz'. Ben 'Haddinizi bilin' diyorum. Adil olun, tutarlı olun. Halk tarafından seçilmiş bir hükümete karşı darbe affedilemez. Bu darbeye karşı sessiz kalanlar, totaliter sistemi demokrasiye tercih edenlerdir. Bu planları bozan halkımı alnından öpüyorum." dedi.

EN BÜYÜK KANIT GENELKURMAY BAŞKANIMIZ

Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesine ilişkin soruya Erdoğan,"ABD’nin bizi anlayacağını ve teslim konusunda gerekeni yapacağını umuyoruz." diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.