21 Ağustos 2026
Altın 7127.97
BIST 14514.82
Dolar 48.0326
Euro 56.1618
Sterlin 65.5614
Ankara 34°C

Ereğli'de Çiftçi Eğitimleri Devam Ediyor

Ereğli'de Çiftçi Eğitimleri Devam Ediyor
Ereğli İlçe Tarım Müdürü Özkan Özgüven, çiftçilerin bilgilenmesine, tarımda yaşanan gelişme ve yeniliklerden anında haberdar olmalarına büyük önem verdiklerini söyledi. Kış mevsiminde meyve

Kış mevsiminde meyvecilik, hayvancılık gibi uzun süreli kurslar düzenlediklerini belirten Özgüven, 6 yıldan beri bu kurslara 600'den fazla çiftçinin katıldığını dile getirdi.

Özgüven eğitim çalışmalarının devam edeceğini kaydederek şunları söyledi: "Ereğli ekonomisinde tarım ve hayvancılık gün geçtikçe daha büyük bir önem kazandı, can damarı haline geldi. Dünyada ve Türkiye'de tarım teknolojileri, üretim şekillerinde sürekli yenilikler yaşanıyor. Biz Tarım Müdürlüğü olarak ilçemizde üretim yapan çiftçilerin bu yeni tarım teknik ve yöntemlerinden haberdar edilmesi, bilgilendirilmesi, üretim miktarları ve kalitesinin artırılması için eğitim faaliyetlerine devam ediyoruz. Tarımda üretimin Avrupa Birliği (AB) standartları seviyesine çıkarılması için daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da kış döneminde meyvecilik, budama, gübreleme, süt sığırcılığı ve arıcılık konularında bilgilendirme yapıyoruz. Kurslara kadın çiftçilerimiz de dâhil tüm çiftçileri eğitim çalışmalarına katılmaya davet ediyoruz."

Ereğli İlçe Tarım Müdürlüğü'nün açtığı kurslarda, çiftçilere uzman mühendis ve veteriner hekimler tarafından detaylı teknik bilgiler veriliyor.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir