07 Kasım 2026
Altın 6555.4
BIST 11482.6
Dolar 50.1426
Euro 55.9077
Sterlin 66.7698
Ankara 5°C

Ergani'ye Atanan Öğretmenlere 'çevreye Uyum' Gezisi

Ergani'ye Atanan Öğretmenlere 'çevreye Uyum' Gezisi
Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, 2007-2009 yılları arasında bölgeye atanan öğretmenlere 'çevreye uyum' semineri verildi. Aynur Sarı

Aynur Sarı İlk Öğretim Okulu'nun konferans salonunda Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminere 270 öğretmen katıldı. Eğitimciler daha sonra Hilara Mağarası ve Çay Önü köyünü ziyaret etti.

Çayönü, Yakındoğu'nun tarım yapan en eski topluluğuna ait kalıntıları barındırıyor. Geçmişi M.Ö. 9 bin yılına dayanan Hilara Mağaraları ise insanlığın ilk yerleşim yerlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Armutoğlu, tarihi yerleri görmenin, kitaptan okumak ve anlatmaktan daha etkili olduğunu söyledi. Armutoğlu, "Aramıza yeni katılan öğretmen arkadaşlar tarihi yerleri yerinde görmüş oldular. İlçemizi ve tarihimizi tanıma adına bir fırsattır." dedi.

Kaymakam Ramazan Yıldırım ise insanlığın mağara yaşamından kurtulup meskene girdiği, daha sonra siteler ve devletler oluşturduğu bölgenin Mezopotamya coğrafyası olduğunu kaydetti.

Yıldırım, bu yerleşim yerlerini turizme kazandırmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Programa Milli Eğitim Müdürü Behçet Tekdemir de katıldı.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir