16 Aralık 2025
Altın 5873.287
BIST 11321.38
Dolar 42.7118
Euro 50.2545
Sterlin 57.3522
Ankara 5°C

Erken Teşhisle Hayat Kurtaran Ebe 'Yılın Ebesi' Seçildi

Erken Teşhisle Hayat Kurtaran Ebe 'Yılın Ebesi' Seçildi
Yozgat’ın Sorgun ilçesi Bahadın kasabasında görevli ebe Keziban Bozdemir, yılın ebesi seçildi.

Yozgat’ın Sorgun ilçesi Bahadın kasabasında görevli ebe Keziban Bozdemir, yılın ebesi seçildi.

    Yozgat Kanser Araştırma Merkezi ile birlikte koordineli olarak çalışan Keziban Bozdemir, Sorgun’un Bahadın kasabası ve çevre köylerinde kadınların yüzde 90’ını sağlık taramasından geçirerek bunlardan 4 meme kanseri ve bir rahim kanseri olan hastasının erken teşhis tanı tedavi yöntemiyle iyileşmesine vesile oldu.

    Ebe Keziban Özdemir, hastaların teşhisinden daha önemlisi hasta ve aileleri ile birlikte tedavi sürecini hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini, hastaların kasabadan tedavi için Ankara’ya üniversite araştırma hastanelerine sevk edilerek tedavilerine burada ücretsiz olarak devam edildiğini kaydetti. Keziban Özdemir şunları söyledi: “Aileler hastalarını güvenebileceği birileri olmadan büyük şehirlere gönderemediğinden ben hastalarımı gruplar halinde Ankara’daki üniversite araştırma hastanelerine götürerek kendilerine refakat ettim. 2011’den bu yana taramalarımızı sürdürüyoruz, taramayı bir defa tamamladıktan sonra hastalarımızdan hamile ve loğusalık dönemleri geçenler için bu taramaları tekrar yapıyoruz.”

    Kaymakam Levent Kılıç da Sağlık Bakanlığı'nın 11 Mayıs 2013 Cumartesi günü Mardin Erdoba Oteli'nde düzenleyeceği bir törenle tüm illerden gelecek olan ebelere 'Yılın Ebesi Plaket Ödülü' verileceğini kaydetti. Kaymakam Kılıç, Yozgat ilini temsilen Keziban Özdemir'in de bu ödüle layık görüldüğünü söyledi. Kılıç, “Sorgun’dan yılın ebesi ödülüne layık görülen Keziban Özdemir bizi gururlandırarak ilimizi temsilen ödül almaya gidecek, dilerim bu başarısı diğer sağlık personellerine ve tüm kurumlara örnek teşkil eder.” dedi. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir