14 Mayıs 2026
Altın 6836.97
BIST 14644.7
Dolar 45.4278
Euro 53.1821
Sterlin 60.6862
Ankara 13°C

Erzincan merkezli 3 ildeki FETÖ/PDY operasyonu

Erzincan merkezli 3 ildeki FETÖ/PDY operasyonu
Adliyeye sevk edilen 6 kişiden 2'si tutuklandı.

Erzincan merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 6 zanlıdan 2'si tutuklandı.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bir süre önce Erzincan, Kayseri ve Kırıkkale'de belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda yakalanan 4'ü kadın 6 zanlının polisteki işlemleri tamamlandı.

Erzincan Adliyesine sevk edilen ve bazılarının örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu belirtilen zanlılar, cumhuriyet savcısı tarafından sorgulandı.

Sulh ceza hakimliğine sevk edilen bu kişilerden Hatice E. ile Şerif K. tutuklandı, diğer 4'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

AA

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir