1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erzincan'da Gezi Parkı Protestosu
Erzincanda Gezi Parkı Protestosu

Erzincan'da Gezi Parkı Protestosu

İstanbul Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylar Erzincan'da bir grup tarafından protesto edildi.

A+A-

İstanbul Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylar Erzincan'da bir grup tarafından protesto edildi. Yapılan protesto yürüyüşü ve açıklamasının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup olaysız bir şekilde dağıldı. Grubun dağılmasının ardından gurup içerisinde bulunan yaklaşık 50 kişilik bir grup açıklamanın yapıldığı alana tekrar gelince, başka bir grup ile aralarında kısa süreli arbede yaşandı. Erzincan Emniyeti olayları büyümeden engelledi.

Erzincan'da bir grup, İstanbul Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto amacıyla yürüyüş yaptı. Sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin destek verdiği yürüyüşe yaklaşık 500 kişi katıldı. Ordu Caddesi üzerinde bulunan Saat Kulesi önünde toplanan grup, Cumhuriyet Meydanı'na kadar slogan atarak yürüdü.
Grup adına basın açıklamasını Eğitim-Sen Erzincan Şube Başkanı Kemal Irmak yaptı. Irmak'ın konuşmasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan grup, daha sonra dağıldı.

Grubun dağılmasının ardından yaklaşık bir saat sonra grup içinde bulunan yaklaşık 50 kişi Halitpaşa Caddesi üzerine çıkarak AK Parti binasına yürümek istedi. Önleri polis tarafından kesilen grup caddeyi trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı. Polisin dağılan uyarılarının ardından geri dönen grup bu defa Ordu Caddesi'nden sloganlar ile yürüyüşe geçti. Çok sayıda polis bu sırada grubun yanında yürüyüşlerini takip etti. Bu sırada bir grup vatandaş yürüyüş yapan gruba tepki gösterdi. Yürüyüşçü grup ile diğer grup arasındaki bir kişi ile kısa düreli arbede yaşandı. Polisin yerinde müdahalesi sonucu her iki grubun birbiri ile çatışması önlendi. Barış Manço Parkı’na giren gruba Emniyet Müdürü dağılmaları yönünde ikazda bulundu, aksi taktirde müdahale edeceklerini söyledi. Dağılmak için ilerleyen gruptan bazılarının ellerine sopa aldığı, bazılarının da kaldırım taşlarını sökerek parçaladıkları görüldü. Grup, Cumhuriyet Mahallesi'ne giderken, polis de takibi bıraktı.

Öte yandan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Emniyet Müdürlüğü Şehit Enes Bedis Polis Karakolu'na gelerek İl Emniyet Müdürü Mustafa Elaman’dan olaylar hakkında bilgi aldı. CİHAN

Erzincan'da Gezi Parkı protestosu

Erzincan'da Gezi Parkı protestosu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.